Wat is het beste boekhoudprogramma voor een zzp-er?

28 juli 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Dit jaar ben ik begonnen als zzp-er en dat was een grote verandering. Ik heb jaren gewerkt voor grote bedrijven en begon nu met het uitvoeren van opdrachten voor verschillende klanten. Ik moet nu volledig mijn eigen tijd indelen en klanten zoeken en dat is niet altijd even gemakkelijk. Ik moet nu ook mijn eigen administratie en boekhouding bijhouden en zocht naar een geschikt boekhoudprogramma voor zzp-ers. Via de website van Boekhoudprogramma Gids kan ik gemakkelijk verschillende programma’s vergelijken en een goede keuze maken. De overstap van werknemer naar zzp-er was niet gemakkelijk voor mij, maar een bewuste keuze en ik ben blij dat ik het gedaan heb. Na jaren voor grote bedrijven gewerkt te hebben, wilde ik graag iets anders en zelf iets beginnen leek mij een mooie uitdaging en een goede keuze. Ik moet nu veel meer dingen zelf regelen, maar heb veel leuke opdrachten en verdien veel meer. Het is niet altijd gemakkelijk om nieuwe klanten te zoeken, maar gelukkig wordt ik vaak aangeraden door oude klanten. Mijn klanten stuur ik een factuur aan het einde van de maand en moet nu ook zelf een administratie en boekhouding bijhouden. Ik had hier geen ervaring mee en wilde graag gebruikmaken van een boekhoudprogramma voor zzp-ers. Als zzp-er is de boekhouding vaak minder ingewikkeld dan voor een groot bedrijf en heb je andere opties. Ik was van plan om zelf mijn boekhouding en administratie bij te houden. Ik help slechts een aantal opdrachten per maand waar ik aan werk, waardoor de administratie niet zo ingewikkeld is. Aan het einde van de maand verstuur ik een factuur gebaseerd op het uurloon dat ik hanteer en de gewerkte uren. Ik wilde een boekhoudprogramma voor zzp-ers waarmee ik gemakkelijk kon werken en wilde het liefste niet te veel betalen.

Gemakkelijk een boekhoudprogramma voor zzp-ers vergelijken en uitkiezen

Online zocht ik naar meer informatie en welk boekhoudprogramma door zzp-ers gebruikt wordt. Het duurde niet lang voordat ik de website van Boekhoudprogramma Gids vond. Op deze website staat een handig overzicht van verschillende programma’s. Veel gebruikers hebben een beoordeling over het programma achtergelaten en je kan gemakkelijk de programma’s vergelijken op hun voordelen. Door verschillende opties te selecteren, zie je al snel wat de populairste programma’s zijn voor vergelijkbare bedrijven. De verschillende programma’s hebben ook een eigen pagina met uitgebreide informatie over het programma. Ik zag dat het ook mogelijk was om een boekhoudprogramma voor zzp-ers gratis uit te proberen en dit leek mij verstandig om te doen.

Een programma geselecteerd

Het boekhoudprogramma voor zzp-ers dat ik gratis uit kon proberen beviel erg goed en ik gebruik dit programma nog steeds. Dit programma is erg populair en er is veel informatie te vinden over hoe je het kan gebruiken. Ik kan het nu nog gratis gebruiken, maar zal hierna betalen voor dit programma. Voor het vergelijken van een boekhoudprogramma voor zzp-ers raad ik aan om naar de website van Boekhoudprogramma Gids te gaan.

  • Met een handig overzicht kan je gemakkelijk programma’s vergelijken
  • Gebruikers hebben reviews van de programma’s achtergelaten
  • Je ziet welk programma gebruikt wordt door vergelijkbare bedrijven
  • Ik kon gratis een boekhoudprogramma uitproberen
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn