Toeslagen over de Belastingdienst telefoon

22 februari 2017

Posted in Financiën en Verzekeringen

Bijna iedereen in Nederland is wel bekend met de toeslagen die je voor verschillende doeleinden bij de Belastingdienst kunt aanvragen. Van de huur die je betaalt tot je zorgtoeslag en voor je kinderen. Er is veel mogelijk op dit gebied. Is het voor jou echter niet helemaal duidelijk waar je nu precies recht op hebt en wat de hoogte van de toeslag dan zal zijn? Dan kun je over de toeslagen met de Belastingdienst telefoon contact opnemen.

  • Zorgtoeslag
  • Huurtoeslag
  • Kindgebonden budget
  • Kinderopvangtoeslag

Dit zijn de verschillende toeslagen bij de Belastingdienst telefoon die je aan kunt aanvragen. Of je er ook daadwerkelijk recht op hebt dat hangt van een aantal factoren af. Ten eerste moet je natuurlijk huur betalen, een zorgverzekering hebben of een of meer kinderen hebben om voor de toeslagen in aanmerking te komen. Door over de toeslagen met de Belastingdienst telefoon contact op te nemen, heb je hier al snel meer informatie over en is je dus een stuk meer duidelijk. Op de website Belasting-geld.nl kun je hier meer over vinden. Bijvoorbeeld het nummer voor de toeslagen van de Belastingdienst telefoon, maar ook lees je hier meer over de verschillende toeslagen waar je in aanmerking voor kunt komen.

Kies voor de toeslagen via de Belastingdienst telefoon

De verschillende toeslagen met de Belastingdienst telefoon bespreken is natuurlijk een erg fijne optie. Doordat er meerdere factoren meespelen is het op deze manier heel handig om dit goed op een rijtje te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de inkomensgrens waar je aan moet voldoen. Wanneer je over de toeslagen met de Belastingdienst telefoon contact opneemt, dan kunnen zij je precies vertellen wat de huidige inkomensgrens is. Aan de hand hiervan kun je dan zien of je dus in aanmerking komt. Bij de zorgverzekering betekent dit dat je deze direct kunt gaan afsluiten. Alleen de hoogte van de zorgtoeslag kan dan nog wisselen. Ook dit gebeurt aan de hand van je inkomen. Bij de huurtoeslag komt er ook bij kijken hoe hoog de duur is. Hier zit een bepaalde grens aan waar je aan moet voldoen. Ligt jouw huur hoger? Dan heb je geen recht op deze toeslag. Wat de huidige grenzen zijn wanneer het aankomt op deze kosten, is ook eenvoudig te vinden op de website van Belasting Geld. Alle informatie die je over toeslagen via de Belastingdienst telefoon kunt krijgen, vind je ook hier terug. Het is soms echter een stuk eenvoudiger om het allemaal persoonlijk van iemand te horen. Dit schept vaak meer duidelijkheid dan wanneer je zelf probeert uit te zoeken of je er nu wel of geen recht op hebt.

Meer informatie over toeslagen via de Belastingdienst telefoon

Niet alleen over de zorgtoeslag en de huurtoeslag kun je op die manier meer informatie inwinnen, ook over het kindgebonden budget en de kinderopvangtoeslag. Wanneer je over deze toeslagen met de Belastingdienst telefoon contact opneemt, dan kunnen zij je direct meer informatie geven. Ook als je andere vragen hebt over de toeslagen via de Belastingdienst telefoon, dan beantwoorden zij deze natuurlijk graag voor je. Dit is ook handig als je bijvoorbeeld de toeslagen ontvangt, maar er verandert iets in je persoonlijke situatie. In de meeste gevallen zul je dit voor de toeslagen via de Belastingdienst telefoon door moeten geven. Aan de hand van de nieuwe gegevens zullen zij dan bepalen of je nog recht hebt op de verschillende toeslagen. Het is verplicht om dit zo snel mogelijk door te geven, zodat je niet onterecht toeslagen ontvangt. Regel dit allemaal dus vandaag nog door met de Belastingdienst telefoon contact op te nemen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn