Ontdek qigong vakanties

27 oktober 2018

Posted in Cursus en Opleidingen

Ooit gehoord van Qigong? Dit is een al 5000 jaar oude bewegingsleer uit China. De leer is gebaseerd op rust, beweging en de natuur. Met de juiste balans tussen bewegingen, ademhaling en rustmomenten raken mensen meer verbonden met zichzelf en de natuur. Dit geeft voldoening, vrede en ook een betere gezondheid. Ook TaiChi is een Chinese bewegingssport die volledig is gebaseerd op kalme, gecontroleerde bewegingen maken. Daarnaast is de ademhaling erg belangrijk bij deze vorm van sport en meditatie. Zowel Qigong als Taichi staan centraal bij QiGongZee, het centrum van Oosterse bewegingsleer in Deventer. Het centrum is opgericht door Sanne van der Zee en biedt naast workshops en lessen ook qigong vakanties aan. Hier lees je meer over wat je kunt verwachten van deze qigong vakanties. Alle gedetailleerde informatie die je nodig hebt, kun je ook vinden op Qigongzee.nl, de website van deze organisatie. Naast Sanne van der Zee worden de qigong vakanties medegeorganiseerd door Hanneke Peters. Het tweetal vormt een bijzonder goed team dat mensen meeneemt op een reis in het teken van misschien wel de bekendste Chinese bewegingsleren. Hieronder lees je meer over de zeer ontspannen en boeiende vakantie die je kunt meemaken met deze organisatie.

Hoe worden de qigong vakanties ingevuld?

Per reis verschilt het natuurlijk wat er gedaan wordt en hoe reizigers de vakantie ervaren. Wat kun je over het algemeen verwachten van qigong vakanties met QiGongZee? Boven alles staan natuurlijk de Chinese sport en meditatie centraal. Maar daarnaast is er ook voldoende ruimte voor andere gezellige, leerzame en ontspannende activiteiten. Zo kun je onder andere van een reis met deze organisatie verwachten dat:

  • Je volledig voorzien bent van maaltijden en drinken. Je krijgt drie maaltijden per dag en onbeperkt thee, koffie en fruit
  • Er vaak een zwembad op de vakantiebestemming aanwezig is voor gebruik
  • Je meerdere lessen in Qigong en meditatie zult krijgen van een ervaringsdeskundige

De qigong vakanties worden ieder jaar weer anders ingevuld. Voor oktober 2019 gaat de reis bijvoorbeeld naar Monte na Luz in Portugal. De Algarve streek in Portugal staat bekend om zon, zee, strand en veel rust. Ook is er prachtige natuur om van te genieten. Je merkt direct als je er bent dat het tempo van het dagelijks leven er veel lager ligt. Ook zijn mensen meer verbonden met de natuur en met elkaar dan op veel plekken in Nederland het geval is. Monte na Luz is daarom ook een perfecte locatie voor meditatie en qigong vakanties.

Waarom een reis met QiGongZee?

Wat maakt qigong vakanties van QiGongZee voor veel mensen een succes? Dit verschilt uiteindelijk per persoon, maar veel mensen zullen kunnen beamen dat een vakantie met deze organisatie bijzonder ontspannend en boeiend is. Je leert veel, maar je komt ook echt tot rust. Sanne en Hanneke weten als experts veel te vertellen over sporten, mediteren en de Chinese geschiedenis en cultuur. Je maakt dus ook een reis door een andere cultuur en de gebruiken die erbij horen. Daarnaast ontdek je een erg mooi deel van Europa tijdens de vakantie. Door de mix van culturen en gebruiken is het een reis die je niet snel weer zult vergeten. Daarnaast zit het ook wat betreft de organisatie goed in elkaar met de qigong vakanties. Je merkt direct dat je in goede handen bent en hoeft zelf nergens naar om te kijken. Als reisbegeleiders vormen Hanneke en Sanne een zeer goed team dat reizigers direct op hun gemak doen voelen. Om het nog mooier te maken, krijg je ook een volledig aanbod van eten en drinken. Tijdens de meditatiereis zal je volledig uit kunnen rusten en aan niets te kort komen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn