Last van diefstal door personeel? Zo roept u het een halt toe

19 juli 2017

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Het lijkt erop dat iemand van uw werknemers af en toe of vrij regelmatig geld steelt. Of het nu kleine of grote bedragen zijn, zoiets wilt u gewoonweg niet hebben in uw bedrijf. Het kost u geld, maar bovenal schaadt het ook het vertrouwen. Om daar verandering in aan te brengen is het belangrijk om niet stil te blijven zitten, maar om in beweging te komen. Wanneer u diefstal door personeel vermoedt, dan komt u in contact met NMS recherche. Het is mogelijk een vrijblijvend gesprek aan te vragen om te onderzoeken wat ze voor u kunnen betekenen in het geval van diefstal door personeel. De volgende punten worden er onder andere besproken tijdens dit gesprek:

  • Het probleem
  • Het doel van het onderzoek
  • De wettelijke mogelijkheden en beperkingen
  • Een kostenraming

Na dit gesprek weet u precies wat u moet doen als het gaat om diefstal door personeel.

Diefstal door personeel kost geld

Wanneer u ondernemer bent en u heeft een winkel, dan doet u er natuurlijk alles aan om de sfeer binnen zo goed mogelijk te krijgen. Immers, als het personeel hier goed op zijn plek is dan voelt de klant dan onmiddellijk. Toch is het niet vanzelfsprekend om goed personeel te vinden. Allereerst moeten ze natuurlijk voldoen aan bepaalde karaktereigenschappen om de klant zo goed mogelijk te kunnen helpen. Niet in de laatste plaats moeten ze beschikken over kennis om klanten goed te kunnen helpen. De juiste mensen bestaan er absoluut, maar het is vaak even een flinke zoektocht voor u de juiste mensen hebt gevonden voor de juiste plek. Vind maar eens iemand die net zo gepassioneerd is als u. En toch kan het voorkomen dat wanneer u een werknemer in dienst hebt genomen waar u erg tevreden over bent, hier toch na een tijdje afstand van moet doen. Waarom? Dan kan verschillende redenen hebben. Misschien hebt u hem of haar wel betrapt op het stelen van geld uit de kassa. Wist u dat diefstal door personeel geen zeldzaamheid is? Diefstal door personeel komt veel vaker voor dan u wellicht zou denken. Hoe vaak denkt u dat diefstal door personeel gebeurt? Het percentage zal u wellicht shockeren. Maar liefst 40% van alle diefstallen die plaatsvinden op de werkvloer worden niet gepleegd door mensen van buitenaf, maar door medewerkers zelf. Dat kan natuurlijk uiteenlopende redenen hebben. Misschien lonkt het grote geld wel naar ze als ze zoveel met de kassa bezig zijn. Het lijkt dan zo gemakkelijk om een paar tientjes of nog grotere bedragen te stelen om daar zelf leuke dingen van te kunnen kopen. Wat de reden ook is, diefstal door personeel kost u als ondernemer bakken met geld. Het is belangrijk om dit in de gaten te houden, zeker wanneer u al het vermoeden hebt dat er iets niet klopt. Wacht dan niet langer met het ondernemen van actie.

Onderneem gelijk actie

Kies voor de diensten van NMS recherche. Zij kunnen diefstal door personeel aan het licht brengen. Natuurlijk is het geen optie dat u zelf uw werknemers de hele dag door in de gaten houdt. Dat is gewoon onmogelijk, omdat u ook uw eigen werk heeft. Het klinkt als een grote stap, maar het is veel erger wanneer u maar geld blijft verliezen en u daar geen harde bewijzen voor hebt om iemand daarop aan te spreken of zelfs te ontslaan. Daarom maakt u gebruik van deze firma, zodat u weer rustig kunt gaan slapen, minder stress ervaart én er niet onnodig geld meer verdwijnt. Vermoedt u ook diefstal door personeel? Raadpleeg dan direct de website nmsrecherche.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn