Eneco contact: hoe bereik je een groot bedrijf?

25 juli 2017

Posted in Helpdesk en Servicedesk

Als particulier krijg je vaak te horen dat je een proactieve houding moet innemen. Je wacht niet tot een probleem vanzelf wordt opgelost, maar neemt zelf contact op. Bedrijven stellen deze daadkracht op prijs en zullen er alles aan doen om je goed van dienst te zijn. Er zit één grote maar aan dit verhaal: hoe zorg je ervoor dat een groot bedrijf jouw kleine probleem serieus neemt? Stel je voor: je wilt met Eneco in contact komen. Je energiecontract loopt bijna af en je wilt dit omzetten naar iets anders. Hoe ga je dan te werk?

  • Werk je vraag goed uit
  • Kies de beste vorm van contact
  • Zoek de juiste contactgegevens
  • Schakel een expert in

Een groot bedrijf heeft weinig tijd. Wanneer je met de klantenservice van Eneco in contact komt, moet je goed weten wat je wilt. Het is belangrijk direct ter zake te komen. In een aantal zinnen moeten het probleem en je eigen standpunt duidelijk zijn. Vervolgens kan in goed overleg naar een oplossing worden gezocht. Voor je belt, is het daarom verstandig om je hulpvraag goed uit te werken. Doe wat vooronderzoek, schrijf je probleem op en vraag om verduidelijking wanneer je iets niet begrijpt. Kom met een concreet verzoek dat beantwoord kan worden. Zo voorkom je dat je aan het eind van het gesprek met lege handen achterblijft. Wanneer je goed weet wat je wilt vragen, is het tijd om in contact te komen. Dit is voor velen van ons de meest lastige opgave. Eerst kies je op wat voor manier je graag geholpen wilt worden. Bij een groot bedrijf als Eneco ligt contact via internet het meest voor de hand. Je stelt een korte vraag in een chatbox en kunt vervolgens snel weer verder.

Eneco contact: telefoon en Facebook

Heb je liever persoonlijk contact? Dan is de klantenservice van Eneco ook per telefoon te bereiken. Omdat men de meeste zaken liever digitaal afhandelt, kan het lastig zijn het juiste telefoonnummer te vinden. Vaak zit dit verstopt op de pagina met de contactgegevens. Sommige bedrijven hebben bovendien twee nummers, één voor particulieren en één voor zakelijke klanten. Zorg dat je van tevoren duidelijk hebt in welke categorie je valt. Je kunt telefonisch enkel met Eneco in contact komen wanneer je het juiste nummer in handen hebt. Tot slot kun je ook een bericht sturen via social media. Facebook is hiervoor een goede optie. De meeste grote bedrijven zijn actief op Facebook en hebben een team in dienst dat voortdurend op nieuwe berichten reageert. Je kunt een Facebookberichtje sturen wanneer je een korte vraag hebt, die met ja of nee beantwoord kan worden. Het opzoeken van de Facebookpagina is vaak een fluitje van een cent! Zoals je ziet heb je verschillende manieren om met Eneco in contact te komen. Welke manier je kiest is aan jou. Jij bepaalt de ernst van jouw probleem en welke vorm van communicatie daar het best bij past.

Hulp bij het contact leggen

Je hoeft niet zoveel moeite te doen om met Eneco in contact te komen. Bij andere bedrijven ligt dat anders. Soms weet je niet waar je moet zoeken naar de juiste contactgegevens. Op Telefoongids.pro vind je een overzicht van de contactinformatie van tientallen bedrijven. Je komt snel een telefoonnummer te weten en kunt direct bellen. Bel je via de dienst, dan betaal je € 0,90/min. Zorg dus dat je niet te lang aan de lijn blijft hangen! Neem eens een kijkje op http://telefoongids.pro/klantenservice/eneco-contact. Daar vind je alle gegevens die je nodig hebt om met Eneco in contact te komen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn