Hebt u al een Legionella risico inventarisatie gedaan?

30 juni 2017

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Wist u dat het verplicht is om een Legionella risico inventarisatie te houden als u een bedrijf hebt waar u met langdurig stilstaand water te maken hebt? Een Legionella risico inventarisatie dient dan ook te allen tijde zijn uitgevoerd als u een waterzuiveringsinstallatie hebt. Dat geldt voor grote installaties die voor steden en regio’s zuiver water produceren als kleinere installaties zoals u die kunt aantreffen in ziekenhuizen en ouderencentra. Een Legionella risico inventarisatie kunt u laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf en we hopen dan ook dat eens de moeite wilt nemen om op good-tower.nl te kijken. Ons specialisme is namelijk Legionella preventie. En waarom is dit eigenlijk zo belangrijk? Deze bacterie is voor de mens een groot gevaar. Zo simpel is het. Afhankelijk van uw vatbaarheid, dus uw weerstand, kunt u een simpele verkoudheid tot ernstige griep en zelfs longontsteking met fatale gevolgen oplopen. En juist de mensen in ziekenhuizen en bejaardentehuizen hebben een verlaagde weerstand dus een grotere kans op besmettingsgevaar. En u kunt zich niet voorstellen hoe erg een besmetting van het drinkwater kan zijn voor een provincie. Dus de redenen om zo nu en dan een Legionella risico inventarisatie te doen laten zich raden. U blijft daardoor op de hoogte van de stand van zaken, de hoogte van het huidige risico en de staat van uw preventiemethodes. Zo zult u filters in uw zuiveringsinstallatie hebben geplaatst die ervoor zorgen dat deze bacterie niet in het water blijft zitten en niet kan groeien in aantal. Maar dergelijke filters zult u wel zo nu en dan moeten vervangen.

Laat het Legionella risico inventarisatie over aan ons!

Een andere bekende plek waar een Legionella risico inventarisatie moet worden uitgevoerd is de koeltoren van een groot chemiebedrijf. Dit is een plek waar water vaak stilstaat en dat maakt de kans op besmetting erg groot. Deze bacterie gedijt namelijk uitstekend in stilstaand lauw water. En aangezien het in gasvorm kan worden verspreid over een zeer groot woongebied maakt het koeltorens erg gevaarlijk. Maar dat gevaar loopt men niet langer als men zo nu en dan een inspectie laat verrichten. En dat is natuurlijk waar wij om de hoek kijken. Want naast het opstellen van een Legionella risico inventarisatie voor uw koeltorens kunnen we u ook helpen met:

  • het reinigen van koeltorens. Het maakt voor ons niet uit wat de breedte, lengte of grootte is,
  • het inspecteren van deze torens om besmetting te voorkomen,
  • en natuurlijk kunt u op ons rekenen als u technisch onderhoud moet verrichten.

U leest het, we zijn van alle markten thuis. Vanaf nu weet u bij welk bedrijf u kunt aankloppen voor het onderhoud en de keuring van uw koeltorens. Maar ook voor de keuring van waterzuiveringsinstallaties en plekken waar de kans op stilstaand water dus een verontreiniging voor kan komen kunt u op ons rekenen.

We kunnen tevens uw koeltorens onderhouden en reinigen

U bent verantwoordelijk voor het opstellen van een beheersplan. Daarin wordt onder andere de Legionella risico inventarisatie opgenomen. Deze Legionella risico inventarisatie kunnen wij aldus opstellen zoals we reeds ten overvloede hebben aangetoond. Hebt u daarom nog vragen? Wilt u direct een afspraak met ons maken? Dan kunt u ons bellen of een email sturen met daarin al uw prangende vragen. We komen graag bij u langs om direct een Legionella risico inventarisatie op te stellen. Kijkt u liever nog even de kat uit de boom? Komt u in dat geval eens bij ons in Utrecht langs. We gaan graag met u rond de tafel zitten om al uw vragen te beantwoorden. Lees ook : Legionella risico inventarisatie – Mr. GoodTower

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn