Een huis kopen samen met een makelaar in Spijkenisse

13 december 2018

Posted in Financiën en Verzekeringen

Al een tijdje zijn wij op zoek naar een huis en de afgelopen maanden hebben we al een paar keer de pech gehad dat een huis aan onze neus voorbij is gegaan. We zijn al ruim acht maanden bezig om een huis te vinden en het is nog niet makkelijk om een huis te vinden, laat staan het huis dat je hebt gezien te kopen. We hebben daarom een makelaar in Spijkenisse ingeschakeld die ons kan helpen met:

  • De aankoopbemiddeling
  • De hypotheek
  • De verschillende verzekeringen

De makelaar in Spijkenisse die we uiteindelijk hiervoor geselecteerd hebben is M&L Advies. Op www.menladvies.nl staat dat zij al deze bovenstaande punten kunnen verzorgen en omdat ze actief zijn als makelaar in Spijkenisse en wij in die plaats een huis willen kopen, is het prettig om met een makelaar samen te werken die de omgeving kent. Ze zijn bekend met de verschillende buurten, ze kennen de prijsniveaus. Wat dat betreft hebben we al direct een goede makelaar in Spijkenisse weten te vinden.

De makelaar in Spijkenisse helpt ons bij het aankopen van een huis

Op dit moment zitten we midden in het proces van de aankoop van een huis. Wij hebben een huis op de markt zien komen, nog voordat veel andere mensen wisten dat dit huis in de verkoop zou komen. Dit huis was in portefeuille gebracht bij een andere makelaar in Spijkenisse en we hebben toen met onze eigen makelaar overleg gehad over de juiste aanpak. Het is ons al eerder gebeurt dat er meerdere kapers op de kust waren en dat we uiteindelijk in een biedersoorlog het onderspit hebben moeten delven. Vrienden van ons hebben zo’n bieding eerder wel gewonnen, maar die zijn zo ver boven de vraagprijs van hun huis gaan zitten, dat niemand hen nog kon volgen. Uiteindelijk heb je dan natuurlijk wel het huis dat je wilt hebben, maar of het ook het geld waard is dat je ervoor neerlegt is natuurlijk dan de vraag. Met onze makelaar in Spijkenisse hebben we in ieder geval hier begeleiding in. Juist in  het geval van het bieden op een huis waar meerder bieders in het spel aanwezig zijn is deze ondersteuning voor ons heel belangrijk. Je raakt verzeilt in een spel waar je eigenlijk te weinig verstand van hebt. Daarnaast vinden wij het ook niet zo’n leuk spel. Wij willen heel graag een huis kopen, maar dat dit er zo hard aan toe kan gaan, dat hebben we nooit doorgehad. Het is ons eerste koophuis, dus wat dat betreft zijn we erg blij met de steun die we van onze makelaar in Spijkenisse krijgen.

Het is een spannende strijd

Vandaag wordt als het goed is door onze makelaar een bod uitgebracht bij de andere makelaar in Spijkenisse. We krijgen hier als het goed is vrij snel reactie op en we hebben begrepen dat er momenteel vier andere geïnteresseerde partijen zijn die meebieden. Naar verluid zijn wij, samen met een ander koppel, de enige twee van de vier partijen die aankoopbemiddeling hebben ingeschakeld. Deze makelaars kennen elkaar onderling ook goed, maar ze werken wel allemaal onafhankelijk. Dat geeft ons een goed gevoel, want zo is er geen sprake van belangenverstrengeling en daarmee betalen wij hopelijk niet te veel. Ik krijg net een berichtje van de makelaar dat het bod in goede orde is ontvangen en dat we een heel goede kans maken om dit huis te kunnen kopen. Wij hebben inmiddels ook al kort even de financiering en verdere benodigdheden besproken. Zodra duidelijk is of dit huis van ons is, dan regelen we verder alles via deze makelaar in Spijkenisse.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn