Wat kun je allemaal met een tamponprint bedrukken?

17 april 2020

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

De druktechniek tamponprint is heel geschikt voor onregelmatige oppervlakken. Deze print wordt namelijk aangebracht met behulp van een vormpje uit siliconenrubber. Dit vormpje is flexibel en volgt dus de vormen van het te bedrukken object. Als je op zoek bent naar een betaalbare specialist op het gebied van tamponprint dan moet je bij VK Print zijn. Deze drukker heeft zich gespecialiseerd in allerlei alternatieve druktechnieken, die zich lenen voor producten die je niet gemakkelijk print. Ze bieden onder andere de volgende druktechnieken aan:

  • Vlakzeefdruk
  • Transferdruk
  • Rondzeefdruk
  • Textieldruk

Al deze technieken kunnen worden gebruikt om producten met een afwijkend formaat te bedrukken. De rondzeefdruk is bijvoorbeeld perfect voor cilindervormige producten, terwijl de tamponprint zich beter leent voor producten met een bolle of holle vorm. De tampon is namelijk zo flexibel dat hij zich qua vorm aanpast aan het te bedrukken gebied. VK Print heeft ruime ervaring met het drukken met behulp van tampondruk, en heeft alle benodigdheden en apparaten in huis om ook jouw producten van een mooie print te voorzien. 

Waarom kiezen voor tamponprint in plaats van zeefdruk?

Vk Print biedt zowel een tampondruk aan als een zeefdruk, maar wanneer kun je nu het beste voor de eerste optie kiezen? Als een oppervlak zich betreft de vorm voor beide druktechnieken leent maakt het op zich niet heel veel uit welke je kiest. Het is echter wel zo dat je met een tamponprint een hogere resolutie behaalt dan met een zeefdruk. Als je dus een afbeelding wilt laten drukken die extra scherp moet zijn of die veel kleine details heeft dan kun je beter voor tamponprint kiezen. Het resultaat is dan gedetailleerder en scherper. Ook voor hele kleine afbeeldingen kan dit dus een slimmere keuze zijn. Je kunt daarbij denken aan producten zoals  pennen, kleine kunststof hebbedingetjes of usb-sticks. Deze kunnen allemaal uitstekend met een tampondruk worden bedrukt. En VK Print is er in gespecialiseerd, dus als je op zoek bent naar een professionele aanbieder van dit soort druktechnieken dan moet je zeker bij hen zijn.

Bedrukken, verpakken en bezorgen

Bij VK Print kun je terecht voor al die verschillende druktechnieken die we hierboven al noemden. Maar ze bieden een nog veel grotere service dan dat.  Als je bijvoorbeeld een grote lading producten wilt laten bedrukken dan kunnen ze deze bij VK Print ook al direct voor je verpakken en naar het gewenste adres verzenden. Dit is een van de redenen dat veel bedrijven VK Print inschakelen voor het bedrukken van hun items. Wat voor items het ook betreft, het is wel zo makkelijk als ze gelijk na het bedrukken per stuk worden verpakt (en eventueel samen in een grotere doos) en direct worden verzonden naar waar je ze wilt hebben. Zelf als je een hele serie producten met tamponprint hebt laten bedrukken en je wilt ze vervolgens verstuurd hebben naar diverse verkooppunten dan kan dat. VK print zal de gewenste hoeveelheden inpakken en opsturen naar al deze adressen. Dus of je nu op zoek bent naar een drukker voor tamponprint, zeefdruk of transferdruk, VK Print biedt je naast het bedrukken van je items een nog veel uitgebreidere service. Neem eens contact met ze op over de mogelijkheden, want er is natuurlijk nog meer mogelijk dan we in dit stukje kwijt kunnen…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn