Waarom zou ik overstappen op elektrisch roken?

12 juni 2020

Posted in Mens en gezondheid

Veel mensen vragen zich af of elektrisch roken nu echt beter (of: minder slecht) is dan het roken van normale sigaretten. BIJ ea-sigaret hebben ze er daarom een hele pagina aan gewijd, met veel informatie over deze relatief nieuwe manier van roken (ook wel dampen genoemd). Er is namelijk niet echt een eenduidig antwoord op bovenstaande vraag te geven doordat het heel erg afhangt van het type elektrische sigaret dat je gebruikt en wat voor sigaretten je voorheen rookte. Deze zijn er namelijk in zowel lichte als zware exemplaren, en hetzelfde geldt natuurlijk voor elektrische sigaretten. Over het algemeen kunnen we wel stellen dat als je overstapt op elektrisch roken en je ‘even zwaar’ blijft roken als je voorheen deed, de elektrische sigaret wat minder slecht is dan de normale. Dit komt door de manier waarop je rookt. Bij een elektrische sigaret adem je namelijk een soort waterdamp in en bij een normale sigaret is dat rook. Elektrisch roken wordt om die reden ook wel dampen genoemd, wat natuurlijk heel anders klinkt dan roken. Laat je echter niet door deze naam misleiden, want er bestaan genoeg e-liquids (de vloeistof die je in de elektrische sigaret doet) die nicotine bevatten. Daarmee ben je dus niet per se beter af dan met het roken van normale sigaretten. Kies je echter voor een e-liquid zonder nicotine (deze zijn er ook meer dan genoeg, in de webshop van ea-sigaret bijvoorbeeld) dan kunnen we inderdaad zeggen dat het roken van die elektrische sigaret minder slecht is dan het roken van echte sigaretten. 

Stoppen met roken met behulp van elektrisch roken

Wat we tegenwoordig vaak horen is dat mensen die het niet lukt om te stoppen met roken eerst overstappen op elektrisch roken. Op die manier ademen ze alvast geen echte rook meer in maar damp, en kunnen ze het gehalte aan nicotone langzaam afbouwen zonder dat ze hun ‘rookmomentjes’ hoeven in te leveren. Het is namelijk ook vaak voor een groot deel gewenning, en als je het normale roken vervangt door elektrisch roken hoef je die gewoonte nog niet volledig weg te doen. Als je dan gewend bent aan die elektrische sigaret kun je het nicotinegehalte afbouwen en uiteindelijk gemakkelijker helemaal stoppen. Of gewoon af en toe nog een lekkere e-liquid dampen, gewoon omdat je dat lekker vindt. Mensen eten immers ook vaak snoepgoed, dus als je verder gezond leeft dan kan het gerust af en toe.

Welke soorten e-liquid zijn er allemaal?

Een van de redenen dat veel mensen overstappen van het roken van normale sigaretten op elektrisch roken is dat er ontzettend veel smaken e-liquid zijn. Je kunt er dus veel creatiever mee zijn dan met normale sigaretten. In de webshop van ea-sigaret.nl verkopen ze onder andere de volgende basic, maar ook heel bijzondere smaken e-liquid:

  • E-liquid met appeltaart smaak
  • E-liquid met vanille smaak
  • E-liquid met echte tabakssmaak
  • E-liquid in super veel verschillende fruitsmaakjes

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ze hebben er echt een heel groot assortiment liquids voor elektrisch roken, en dat voor hele aantrekkelijker prijsjes. Bestel er dus gerust meerdere tegelijk om er achter te komen welke smaak jij het lekkerst vindt dampen! Let wel op, net zoals bij het roken van normale sigaretten geldt: Overdaad schaadt. Houd het dus bij die incidentele elektrische sigaret en rook (damp) niet de hele dag door. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn