Waarom je een Cortina fiets moet kopen?

21 januari 2021

Posted in Fietsen en Accessoires

Nederland is misschien wel het land waar het meest gefietst wordt. In weer en wind springen de Hollanders op hun stalen ros om zichzelf van A naar B te verplaatsen. Een leuk feitje is dat Nederlanders dit niet alleen in Nederland doen, maar eigenlijk overal ter wereld. Suriname bijvoorbeeld. Jaarlijks vertrekken er ongeveer duizend Nederlandse studenten naar Paramaribo om daar stage te lopen. In bijna veertig graden fietsen de studenten in rap tempo aan de linkerkant van de weg. Tussen de auto’s door, want fietspaden kennen ze daar niet. Levensgevaarlijk, althans dat vinden de Surinamers. Zij kijken dan ook vol ongeloof naar de Nederlandse studenten die zich tussen de auto’s door manoeuvreren en soms een verdwaalde Surinamer op een fiets tegenkomen.

Maar Nederlanders pakken niet alleen de fiets om zichzelf te transporteren van de ene naar de andere plek. Ook wordt er in Nederland veel gefietst als vrijetijdsbesteding. Door heel Nederland zijn prachtige fietsroutes beschikbaar.

Cortina fiets

Er zijn zoveel verschillende fietsmerken dat het lastig is om een fiets uit te zoeken voor jezelf. Een voorbeeld van een prachtig fietsmerk is Cortina. Een Cortina fiets is zowel mooi als sterke en betrouwbaar. Cortina heeft verschillende typen fietsen beschikbaar, zoals een gewone transportfiets, een familiefiets, een e-bike of een designfiets. Voor welke Cortina fiets je ook gaat, je zult er zeker geen spijt van krijgen.

Voordelen van fietsen:

Dat Nederlanders zoveel fietsen, is lang zo gek nog niet. Fietsen is namelijk harstikke gezond:

  • het voorkomt ziektes;
  • het voorkomt stress en helpt te ontspannen;
  • het helpt tegen overgewicht;
  • het zorgt voor spieropbouw.

Door te fietsen voorkom je bepaalde ziektes. Zo verklein je bijvoorbeeld de kans om diabetes en hart- en vaatziekten te krijgen. Door te fietsen worden je bloedvaten flexibeler en sterker. Daarnaast slibben ze minder snel dicht.

Fietsen helpt daarnaast ook om je te ontspannen en om stress te voorkomen. Tijdens lange fietstochten, kan je geest zich goed ontspannen. Dit effect werkt door in je hele lichaam. Zo komen ook je lijf en ademhaling volledig tot rust. Doordat je tijdens het fietsen stofjes als endorfine en serotonine aanmaakt, komt er ook een geluksgevoel in je vrij. Hierdoor worden stressklachten onderdrukt.

Ook helpt fietsen tegen overgewicht. Door alleen maar tien minuten te fietsen verbrand je ongeveer 97 calorieën. Fietsen is voor iedereen toegankelijke lichaamsbeweging, omdat het je spieren bijna niet belast. Het is een training met een lage impact.

Je zal het misschien niet zeggen, maar tijdens het fietsen maak je gebruik van veel verschillende spiergroepen. Je gebruikt natuurlijk je benen en voeten om te trappen, maar daarnaast gebruik je bijvoorbeeld ook spieren die ervoor zorgen dat je het stuur recht houdt en je jezelf in balans houdt. Als je dagelijks een half uur tot een uur fietst, is dat al genoeg om sterkere spieren op te bouwen en je conditie te verbeteren.

Cortina fiets kopen

Ben jij één van die personen die toch liever de fiets in de schuur laat staan of zelfs geen fiets heeft? En misschien nu wel overtuigt bent om toch wat vaker de fiets te pakken? Schaf dan een Cortina fiets aan. Dit kan bijvoorbeeld via www.superfietsen.nl. Via deze webshop kun je gemakkelijk en betrouwbaar online een Cortina fiets bestellen. Van kinderfietsen tot volwassenfietsen, van stadsfiets tot luxe e-bikes. Ze hebben het allemaal.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn