Kies jij voor een brommobiel?

21 januari 2021

Posted in Auto's en Motoren

Ben jij op zoek naar een nieuw voertuig? Dan is een brommobiel misschien wel net iets voor jou! Voor sommige mensen zal het onbekend zijn wat dit precies voor vervoermiddel is, maar als we zeggen dat dit ook wel een microcar of een 45 km auto wordt genoemd, dan weet je vast wat voor soort autootje we bedoelen. Bij veel mensen heeft de brommobiel nog een slecht imago, zij zien het toch nog vooral als een optie voor mensen met een beperking. En dat is jammer, want het kan in veel situaties een ideaal alternatief zijn voor de auto! 

Brommobiel in plaats van auto

Voor veel mensen is het eigenlijk een standaard idee om een auto te kopen op het moment dat zij op zoek zijn naar een vervoermiddel om zich zelfstandig voort te kunnen plaatsen. Natuurlijk zijn er ook andere opties, denk aan het openbaar vervoer, de scooter of de fiets. En dus ook de brommobiel. Deze laatste komt heel dicht bij een gewone auto! Alle vervoermiddelen hebben natuurlijk hun eigen voor- en nadelen. Een nadeel van het openbaar vervoer is bijvoorbeeld dat je altijd moet wachten tot de trein, bus of tram vertrekt, dat je regelmatig moet overstappen en dat je niet van voordeur tot voordeur komt. Met een fiets of scooter lukt dit je dan weer wel, maar daarmee ben je redelijk beperkt in de afstand die je af kunt leggen en je wordt nat als het regent. Met een brommobiel heb je van deze punten geen last. Je komt van voordeur tot voordeur, je hebt een dak boven je hoofd en wordt dus niet nat als het regent en je kunt redelijk lange afstanden er mee afleggen. Maar dit geldt voor gewone wagens natuurlijk ook allemaal, wat heeft de brommobiel dan als streepje voor?

Voordelen

Een eerste groot voordeel is het feit dat een microcar veel voordeliger in aanschaf is dan een standaard personenwagen. Je moet dan denken aan prijzen tussen de €5000 en €10.000 voor een splinternieuw model. Daar krijg je geen personenauto voor! Daarnaast is een pluspunt van de brommobiel dat deze tegenwoordig eigenlijk altijd is uitgerust met een elektromotor, waardoor je eigenlijk geen onderhoudskosten meer hebt. Je zult dus zelden voor financiële verrassingen komen te staan. Daar komt nog bij dat opladen met elektriciteit voordeliger is dan je tank voltanken met benzine. Kort gezegd biedt het dus diverse financiële pluspunten:

  • lagere aanschafkosten
  • nagenoeg geen onderhoudskosten
  • voordelig opladen in plaats van tanken

Maar een brommobiel biedt meer dan alleen maar financiële voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat je voor het besturen van een microcar geen autorijbewijs nodig hebt, maar dat een bromfietsrijbewijs of scooterrijbewijs volstaat? Het halen van die rijbewijzen is vaak gemakkelijker en een stuk voordeliger! Dit betekent ook dat de minimale leeftijd voor het besturen van een microcar zestien jaar is en daarmee is het dus ook ideaal voor tieners. Plus met een klein autootje kun je veel gemakkelijker een parkeerplek vinden. Interesse in een brommobiel? Bij Fast & Furious Scooters kun je van diverse merken een exemplaar kopen of leasen!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn