Waar bestel je akoestische panelen?

20 maart 2019

Posted in Marketing en Promotiemateriaal

Akoestische panelen kunnen ontzettend handig zijn in ruimtes waarvan de akoestiek een storend, galmend effect heeft. Een akoestisch paneel kan een deel van het geluid opvangen en absorberen waardoor het geluid in de ruimte aangenamer wordt om naar de te luisteren. De akoestische panelen van Metro XL (metroxl.nl) zijn bovendien te bestellen met een foto of andere afbeelding erop, waardoor het paneel tegelijkertijd dient als sfeermaker. Je ruimte wordt hierdoor niet alleen prettiger om in te verblijven door de fijne akoestiek, maar ook sfeervoller door de mooie print. Metro XL levert al jaren akoestische panelen, en ze hebben dan ook uitgebreide ervaring met het maken en monteren ervan. Ze kunnen de akoestische systemen leveren in elke ruimte en instelling die je maar kunt bedenken, zoals:

  • Scholen
  • Sportscholen
  • Kantines
  • Bedrijfshallen
  • Kantoren
  • Ziekenhuizen

In alle bovenstaande ruimtes en instellingen kan het gebruiken van akoestische panelen voordelen bieden. De ruimtes worden er namelijk minder kil door, het geluid galmt minder en de print zorgt voor een aangenamere en bovendien professionele uitstraling. 

Akoestische panelen met print naar keuze

Als je besloten hebt akoestische panelen te bestellen voor je instelling of bedrijf, dan is het goed om te weten dat je ze bij Metro XL kunt bestellen met elke print die je maar wenst. Bovendien maakt Metro XL de panelen op maat en kun je dus voor elke wand die je maar wilt bekleden een paneel op maat bij ze bestellen. Maar Metro XL biedt nog een groot voordeel ten opzichte van andere leveranciers van akoestische panelen, je kunt namelijk voordeling nieuwe prints bestellen voor jouw paneel, welke gemakkelijk te wisselen zijn. Dit kan leuk zijn voor ruimtes die u af en toe een andere uitstraling wilt geven, wanneer u bijvoorbeeld nieuwe lessen aanbiedt in uw sportschool, of simpelweg houdt van verandering. Denk ook eens aan het samenwerken met fotografen die u bewondert, zodat u hun mooie beelden kunt gebruiken op uw akoestische panelen in uw instelling. Op deze manier decoreert u uw wanden en organiseert als het ware gelijk een tentoonstelling die bezoekers prikkelt en inspireert. 

De Pulastic Soundwall voor sportscholen

Naast de standaard akoestische (foto-) panelen kun je bij Metro XL ook terecht voor de speciale Pulastic Soundwall, speciaal ontwikkeld voor sportscholen. Wandpanelen in sportscholen zijn er namelijk in eerste instantie om de sporter te beschermen, bijvoorbeeld bij een val of wanneer hij tegen de muur botst. In de Pulastic Soundwalls voor sportscholen van Metro XL vind je echter de eigenschappen van een akoestisch paneel terug. Ze zijn ontwikkeld om zowel bescherming te bieden aan de sporter, als om storende geluiden op te nemen, waardoor tegelijkertijd de akoestiek van de ruimte verbetert. Het is dus méér van alleen wandbekleding. Het is een geluidsabsorberende oplossing, die je zowel op wanden als op plafonds kunt toepassen, en die ook nog eens heel hoog scoort op de normen voor akoestiek in sportaccommodaties van NOC-NSF. In combinatie met zijn beschermende eigenschappen zijn deze akoestische panelen ideaal voor het gebruik in sporthallen en fitnessruimtes. Ben je dus op zoek naar akoestische wandpanelen, kijk dan eens op de website van Metro XL. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn