Tandtechnisch laboratorium Ouder Amstel; wat is het?

24 augustus 2020

Posted in Mens en gezondheid

Een tandtechnisch laboratorium is een laboratorium waar tandtechnici en tandartsen werken aan de ontwikkeling van bijvoorbeeld:

  • kronen
  • bruggen
  • implantaten
  • kunstgebit
  • facings
  • prothese
  • gebitsbeschermers
  • of een tandschildje

Eigenlijk alles wat je aan kunsttanden, ondersteuning of bescherming in je mond kunt laten plaatsen wordt vervaardigd in een tandtechnisch laboratorium. Tandtechnisch laboratorium Ouder Amstel is dan ook onmisbaar voor de tandarts. Het ontwikkelen van bijvoorbeeld een kunstgebit is een precisiewerk. Als je het te ruim maakt, valt het snel uit. Wordt het te krap gemaakt, heeft de drager ervan te kampen met erg veel pijn. Het is daarom een kunstig karweitje. Iemand die een kunstgebit aangemeten krijgt gaat vaak door maanden, zo niet jaren, van passen en meten heen. Ook kan het tandvlees smaller worden wanneer iemand voor het eerst een kunstgebit draagt. Dan moet het kunstgebit weer bijgewerkt worden. Wanneer je voor het eerst een kunstgebit draagt is dit wennen. Door een goed op maat gemaakt kunstgebit kan dit wennen vergemakkelijkt worden. Past het niet goed? Dan heb je kans op een periode waarin eten erg pijnlijk is. En misschien zelfs een schaamtegevoel of angst.

Tandtechnisch laboratorium Ouder Amstel; wat is het?

Tandtechnisch laboratorium Ouder Amstel; wanneer heb je het nodig?

Je kunt tandtechnisch laboratorium Ouder Amstel in verschillende gevallen nodig hebben. Dit kan het geval zijn wanneer je een heel slecht gebit hebt, waardoor het beter is om over te gaan op een kunstgebit. Dit moet op maat gemaakt worden door tandtechnisch laboratorium Ouder Amstel. Stel je bent van je fiets gevallen en je hebt twee (of meer) tanden eruit, dan kun je ook terecht bij het tandtechnisch laboratorium. In eerste instantie zal er een nood tand worden gezet. Vervolgens begint het werk waarbij het tandtechnisch laboratorium nieuwe tanden voor je gaat maken, of stukjes tand, die goed mogelijk kleuren bij je eigen tanden. Dit lijkt niet zo moeilijk, tanden zijn toch wit. Maar er zijn erg veel verschillende tinten wit. En als het ook maar iets afwijkt krijg je direct dat je verschil ziet. En zo leuk is het niet om elke verjaardag het verhaal van die val van je fiets, te moeten herbeleven. Tandtechnisch laboratoria zijn er om jouw weer een mooie uitstraling te geven, alsof er niets is gebeurd. Je kunt ook terecht bij tandtechnisch laboratorium Ouder Amstel voor kronen of bruggen. Een kroon is een soort kapje van metaal of porselein. Dit kapje wordt over een afgeslepen tand of kies geplaatst, hierdoor krijgt de tand of kies zijn vorm en functie weer terug. Een brug is een systeem van aan elkaar vastzittende kronen die een ontbrekende tand of kies kunnen ‘overbruggen’.

Tandtechnisch laboratorium Ouder Amstel; schoonheid

Je kunt ook gebruik maken van de kundigheid van tandtechnisch laboratorium Ouder Amstel wanneer je je tanden niet mooi vindt van kleur, vorm of als er spleetjes tussen je tanden zitten. De oneffenheden in je gebit worden dan verborgen door middel van facings. Een facing is een soort schildje van porselein of composiet dat over je tand heen wordt geplaatst. Let wel op, dit wordt vaak niet vergoed door je verzekeraar. Wanneer je kiest voor facings is het aan te raden om te kiezen voor een facing van porselein. Porselein verkleurt namelijk niet. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn