Plakfolie

29 september 2017

Posted in Woning en Tuin

Veel mensen denken bij plakfolie al snel aan de kastjes van hun oma’s, omdat het echt iets is wat decennia geleden vaak in huishoudens gebruikt werd om de kasten een langere levensduur te geven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het product een ietwat stoffig imago heeft en dat het tegenwoordig nog maar weinig gebruikt wordt. Hoewel dit heel begrijpelijk is, is het eigenlijk ook heel erg jammer. Plakfolie is immers een product dat heel veel verschillende mogelijkheden biedt en dat ook daadwerkelijk leuk kan zijn om te gebruiken, in een variant die past bij jouw smaak. Het is inderdaad zo dat het kastplanken langer mee laat gaan en dat je hiermee op een eenvoudige manier een versleten plank weer een mooi uiterlijk kunt geven. Het maakt dat je meubelstukken veel langer kunt gebruiken en dat is om verschillende redenen gunstig. In de eerste plaats natuurlijk omdat je op die manier geld kunt besparen. Als meubelstukken een langere levensduur hebben, hoef je immers minder snel nieuwe te kopen. In de tweede plaats beperk je hiermee jouw invloed op de aarde. Hoe minder je weggooit, hoe minder grondstoffen er nodig zijn om weer iets nieuws te maken. Het gebruik van plakfolie en het daarmee langer gebruiken van dezelfde meubels, is dus om meerdere redenen aan te raden.

Plakfolie is leuk

Het is niet alleen praktisch, milieubesparend en financieel interessant om met plakfolie aan de slag te gaan, het geeft je ook een leuke manier om je creativiteit te uiten. Als jij een bijzondere stijl hebt of je houdt gewoon van meubels die net even wat anders zijn dan anders, dan is het vaak lastig om iets te vinden waar jij helemaal blij van wordt. Vaak zul je dingen te saai vinden, de ontwerpen zullen je niet echt aanspreken. Je kunt dan gewoon kiezen voor een ontwerp dat je in principe leuk vindt en er dan met plakfolie voor zorgen dat de kleuren ook helemaal bij jou passen. Uiteraard kun je dit ook met verf bewerkstelligen, maar verf kun je dan weer niet op alle ondergronden gebruiken. De folie kun je op nagenoeg alles plakken en zo kun je heel veel zaken pimpen, zodat de look helemaal bij jou past, zoals:

  • kasten, of enkel de deurtjes of de planken
  • de buitenkant van je laptop
  • je koelkast of vriezer

Je merkt, je kunt plakfolie heel veelzijdig toepassen. Je kunt het zelfs op muren gebruiken, in plaats van behang. Zo kun je dus ieder deel van je woning eigenlijk mooier maken door hiermee aan de slag te gaan.

Veel verschillende varianten

Maar dan moet de plakfolie natuurlijk wel verkrijgbaar zijn in een kleur of dessin dat echt bij jou past. Gelukkig is er tegenwoordig een ruime keus op dit gebied, helemaal als je kiest voor 1001Tafelkleden.com. Zij bieden een zeer ruime collectie, met diverse soorten prints. Zo kun je bij hen bijvoorbeeld kiezen voor een plakfolie met daarop een print van steigerhout, om jouw eenvoudige meubelstukken een heel stoere uitstraling te geven. Of kies voor een mooi bloemetjespatroon, voor een romantische sfeer. Er zijn heel veel mogelijkheden, van fris en vrolijk, tot romantisch en stoer. Van bijna effen, tot juist heel gedetailleerde patronen. Neem gewoon eens een kijkje op hun site en zie wat er allemaal mogelijk is. Je zult zien dat er ook een variant te vinden is die helemaal past bij jouw persoonlijke smaak en bij jouw interieurstijl. Wil jij ook op een eenvoudige manier jouw interieur een andere uitstraling geven of versleten objecten er weer nieuw uit laten zien? Kies dan voor de plakfolie van 1001Tafelkleden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn