Onze vakantie op een agriturismo in Italië

19 september 2018

Posted in Ondernemers en Particulieren

Helaas is onze vakantie alweer afgelopen. Wat hebben we genoten van ons verblijf op onze agriturismo in Italië. Het land op zich blijft natuurlijk al heerlijk om naar toe te gaan, maar een verblijf op een agriturismo maakt een vakantie in Italië toch wel extra speciaal. Het is net of je in dit prachtige land woont en het is zo makkelijk om te regelen. Ik heb het gewoon via myitaly.nl georganiseerd, samen met Margot DeKruif van My Italy. Zij heeft zoveel passie voor dit land en omdat ze al ruim 15 jaar in Italië woont en werkt kent zij plekken die je zelf moeilijk ontdekt. Zo blijken er bijna 20.000 agriturismo’s te zijn, maar de éne agriturismo is de andere niet. Wij wilden geen risico lopen en schakelde My Italy dus in.

Mijn agriturismo in Italië

Deze zomer ging ik met mijn gezin op vakantie naar Toscane. Man achter het stuur, kinderen achterin en ik met de route naar onze agriturismo in Italië bij de hand. Na een voorspoedige reis kwamen we aan op de door ons geboekte locatie, waar we zeer hartelijk werden ontvangen. Een agriturismo in Italië is als het ware een vakantie bij een boer, wat kan verschillen van bed en breakfast tot een eigen villa of landhuis. Weg van de grote steden en midden in de landerijen en de natuur en dat merk je in alles terug. De rust, de gemoedelijkheid en de beleving, want je verblijft bij een echte Italiaanse familie. Onze agriturismo was een uitkomst voor onze kinderen. Ze konden hun lol op met:

  • Een eigen zwembad
  • Dieren op en om de boerderij
  • Een olijfboomgaard om in te spelen
  • En ieder een eigen slaapkamer

Je bent toch het meest relaxed op vakantie wanneer je kinderen onbezorgd plezier kunnen maken. Samen hebben we veelvuldig genoten van de lunch en het diner dat de familie uitgebreid klaarmaakt en serveert. De familie was erg gastvrij en liet ons vrij in ons doen en laten, maar bracht ook gezelligheid op zijn tijd. We hadden echt de ideale agriturismo in Italië te pakken.

Waar je rekening mee moet houden

Vakantie bij een agriturismo in Italië is een belevenis. Je hebt absoluut een auto nodig, want midden in de landerijen zijn de afstanden wat groter dan in steden of badplaatsen en de toegangswegen zijn regelmatig onverhard. Wanneer je dit ervoor over hebt word je bij een agriturismo in Italië beloond met een schoon en comfortabel onderkomen met veel authenticiteit en luxe. Het is oprecht een thuishaven in een ander land, een plek waar je kunt genieten en volledig tot rust komt. Bijkomend voordeel is dat veel boeren van een agriturismo in Italië producten produceren. Wijnen, worsten en kazen, jam en olijfolie, de pure smaken van Italië zijn binnen handbereik en worden vaak aangeboden. Ik heb zelfs hier en daar een agriturismo in Italië gezien waar een restaurant bij het huis aanwezig was. Het voordeel van het reserveren van een agriturismo in Italië via My Italy is dat Margot alle locaties zelf bezoekt. Ze hanteert de officiële prijzen, berekent geen reserveringskosten en heeft soms zelfs aanbiedingen. Daarnaast spreken wij geen woord Italiaans, wat ter plekke geen probleem is, maar bij het organiseren van onze vakantie was het wel prettig dat My Italy hierin heeft bemiddeld. Dit keer hebben  we gekozen voor Toscane, maar My Italy is actief door heel Italië en weet de parels in elke provincie te vinden. Wij zijn inmiddels zo verslingerd geraakt aan een vakantie op een agriturismo, dat we nu al aan het plannen zijn voor volgend jaar. Misschien een andere provincie, maar zeker weer via My Italy.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn