Je sloopauto is geld waard!

15 februari 2019

Posted in Auto's en Motoren

Het is bijzonder hoe snel je een band kunt opbouwen met je auto. De uren die jullie samen doorbrengen, de bijzondere dingen die jullie meemaken… Het voertuig wordt echt een emotioneel onderdeel van je leven. Niet verwonderlijk dus, dat mijn vader me boze blikken toewerpt wanneer ik de klep weer eens te hard dichtsla of de voetbal van mijn broertje er per ongeluk op valt. Dit zijn nog maar kleine dingetjes; het is best even slikken als je auto helemáál in de kreukels ligt. Die blik in de ogen van de monteur die zegt ‘Niets meer aan te doen’, dat is niet een fijn moment. Soms komt het niet door een botsing, maar gewoon door ouderdom dat je auto niet verder kan. Op een gegeven moment ontstaat er slijtage, of is-ie zo oud dat het steeds risicovoller wordt om er kilometers mee af te leggen – alleen het korte ritje naar de supermarkt volstaat nog. Ook dan weet je: mijn wagen is een sloopauto geworden. Het is tijd voor een nieuwe. En daarbij hoort afscheid nemen van je oude vertrouwde vriend.

Afscheid nemen van je sloopauto in 5 stappen

Wanneer je auto zo piept en kraakt dat je oren er zélf van gaan piepen, of wanneer je auto überhaupt geen piepje of kraakje meer maakt, weet je: de tijd van afscheid nemen is aangebroken. Gelukkig bestaat hier een stappenplan voor, zodat je op een goede manier afstand kunt doen van je sloopauto en een nieuwe ervoor in de plaats kunt kopen. De stappen om afscheid te nemen van je sloopauto, zijn de vijf volgende:

  • Erkenning
  • Leeghalen
  • De laatste rit
  • Verkopen
  • Nieuwe auto’s kijken

De eerste stap duurt misschien wel het langst: erkennen dat jouw geliefde karretje een sloopauto is geworden. ‘Ach, hij gaat nog wel even mee,’ is een veelgehoorde zin wanneer de auto zowat total loss is. Dat is die emotionele waarde, hè. Het is normaal dat dit even duurt – maar laat het niet te lang duren, voor je eigen veiligheid! Uiteindelijk komt na aandringen van familie en vrienden toch het moment dat je moet erkennen dat de auto nu een sloopauto is. Dan is het tijd voor de tweede stap: het leeghalen van je auto, om hem vervolgens schoon te maken. Dit is de leukste stap, want hierbij komen allerlei herinneringen weer naar boven. Je vindt vergeten snoepjes, oude landkaarten, dingen die bijrijders ooit vergeten zijn… Je zou zo een klein museumpje kunnen beginnen. Maar goed, ook hier komt een einde aan. Het is tijd om aan de laatste rit te beginnen: nog één rondje om het huis, de straat uit, naar de supermarkt… Om vervolgens weer terug naar huis te gaan. Daar komt namelijk de Nationale Sloopauto Ophaaldienst om – inderdaad – jouw sloopauto mee te nemen. En dan is ‘ie weg! Besteed die avond lekker op de bank met chocola en huilfilms, maar sta de volgende ochtend vroeg op om op pad te gaan. De laatste stap is namelijk aangebroken: je moet een nieuwe auto vinden! Dat is ook een hartstikke leuke klus, want je staat op het punt om een nieuwe vriend voor het leven te maken.

Simpel je auto verkopen

Nog even over de vierde stap: je kunt erg makkelijk je auto verkopen via de Nationale Sloopauto Ophaaldienst. Zij halen de sloopauto op, geven je een vrijwaringsbewijs én direct contant geld. Het bedrijf is erg bekend in Nederland – het haalt landelijk de meeste sloopauto’s op – en is 24/7 bereikbaar. Het is dus zeker aan te raden om eens te kijken op hun site: sloopautoverkopen. Sterkte met afscheid nemen en veel plezier van de nieuwe auto gewenst!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn