Hoe regel je een goedkoop, nieuw woonkamer plafond?

26 april 2020

Posted in Ondernemers en Particulieren

Het hangt natuurlijk een beetje af van hoe groot de ruimte is en hoe erg uw huidige plafond er aan toe is, maar een nieuw woonkamer plafond via Marcel Wesseling valt de meeste mensen reuze mee qua prijs. De reden daarvoor is dat Marcel vaak een zogeheten spanplafond installeert. Dit is een speciaal type plafond, dat gespannen wordt over het bestaande plafond heen. Het is een veel eenvoudigere manier om een plafond te renoveren, en een woonkamer plafond dat gespannen wordt is bovendien vele malen voordeliger dan een daadwerkelijk nieuw plafond te laten construeren. Met een spanplafond verberg je in één klap het bestaande plafond, hoe erg dat er ook aan toe is. Je hebt daarbij de keuze uit twee opties, namelijk een spanplafond dat gemaakt is van polyester of van pvc. Een pvc plafond wordt om de 1,5 meter geseald waardoor je her en der een klein lijntje zal blijven zien. Een woonkamer plafond van polyester kun je echter tot een breedte van maar liefst 5 meter volledig naadloos monteren. De meeste mensen kiezen dan ook voor een spanplafond van polyester. Dit ziet er bovendien ook nog eens heel erg mooi uit. Het is namelijk in feite een zeer fijn geweven doek waar een laagje coating overheen is aangebracht. Door deze coating krijgt het doek een hele mooie, matte uitstraling en is het vaak niet te onderscheiden van een gestuct plafond. 

Nieuw, akoestisch woonkamer plafond laten plaatsen

Bij Marcel Wesseling heb je de keuze uit verschillende types als je een nieuw woonkamer plafond wil laten plaatsen, namelijk:

  • Een spanplafond gemaakt van pvc
  • Een spanplafond gemaakt van polyester
  • Een akoestisch spanplafond
  • Een translucent spanplafond

De derde optie betreft een spanplafond dat van een speciaal materiaal wordt gemaakt, waardoor het galm tegengaat. Hele grote ruimte, of ruimtes waar weinig meubels in staan geven vaak een galm, en dat vinden de meeste mensen erg ongezellig. In dat geval kun je kiezen voor een akoestisch woonkamer plafond. De laatste optie (het translucent spanplafond) is niet zo bekend, maar geeft wel een heel gaaf effect. Er wordt bij dit plafond namelijk verlichting achter het plafond aangebracht, wat er doorheen schijnt. Dit geeft echt een heel tof effect. Indien gewenst kun je er zelfs voor kiezen om in jouw nieuwe woonkamer plafond een led driver te laten installeren. Daardoor kan het licht achter het plafond van kleur veranderen en kun je lekker experimenteren en de kleur aanpassen aan je mood. 

Waarom kiezen voor een spanplafond?

Als jullie woonkamer plafond aan vervanging toe is kan dat best in de kosten lopen. Daarom is het goed om te weten dat een zogeheten spanplafond een veel goedkopere optie is dan het geheel laten renoveren van het bestaande plafond. Het wordt namelijk simpelweg over het oude plafond heen aangebracht. Het is snel te plaatsen, ziet er super strak uit en is heel voordelig. En nu je weet dat je ook kunt kiezen voor een akoestische versie of een spanplafond met verlichting aan de achterzijde is de keuze natuurlijk nog veel makkelijker gemaakt. Neem dus voor jullie nieuwe woonkamer plafond snel contact op met Marcel Wesseling, dan vertelt hij je graag alles over de mogelijkheden in jullie woning!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn