De autoverzekering van Netpolis

16 oktober 2018

Posted in Auto's en Motoren

Zeker op pad met de autoverzekering van Netpolis. Dat is geeft een goed gevoel. Netpolis biedt diverse autoverzekeringen, te weten:

  • All-Riskverzekering (volledig casco)
  • Beperkt cascoverzekering
  • WA-autoverzekering

De WA-verzekering is in Nederland verplicht en daar bovenop kun je kiezen voor één van beide cascoverzekeringen, waarmee je deels of geheel verzekert bent voor schade aan jouw eigen auto. De WA-verzekering is een aansprakelijkheidsverzekering specifiek bedoeld voor auto’s. Deze is dus bedoeld voor schade die jij veroorzaakt of kunt veroorzaken aan anderen. Deze autoverzekering is er dus niet alleen voor jou en daarom is die bij de wet verplicht gesteld. Wat voor verzekering je neemt is vaak afhankelijk van de auto die je rijdt.

De autoverzekering die bij jou past

De WA-verzekering is dus verplicht, maar is dat voor jou voldoende? Deze aansprakelijkheidsverzekering dekt alleen schade die aan anderen berokkend wordt en waarvoor jij aansprakelijk bent. De schade aan jouw eigen auto wordt daarmee niet vergoed. In de regel is het vaak zo dat de keuze voor de verzekering afhankelijk is van de leeftijd van de auto. Heb je een nieuwe auto, dan is het kiezen van een aanvullende casco autoverzekering, volledig of beperkt, een goede keuze. Zo ben je ervoor verzekerd dat de schade aan jouw eigen auto ook wordt vergoed. In de volksmond spreekt men hier vaak van een WA+ verzekering. Heb je een oudere auto en is de dagwaarde van deze auto niet heel hoog meer, dan is het vaak goedkoper en daardoor wellicht beter om enkel voor een WA-verzekering te kiezen. De WA-verzekering wordt met verschillende tarieven aangeboden. Netpolis raadt hiervoor aan om te kiezen voor een goedkope autoverzekering die aan alle wettelijke verplichtingen voldoet.

De dekking van de verzekering

Een WA-verzekering dekt enkel schade aan anderen. Echter gaat het hierbij wel om schade aan personen en objecten. Dus ook eventuele onkosten voor letsel is hierbij inbegrepen. Wanneer je kiest voor een aanvullende cascoverzekering is schade aan jouw auto bij een ongeval verzekerd. Maar dat is nog niet alles. Op netpolis.nl staat uitgebreid uitgelegd wat de dekking van de autoverzekeringen allemaal inhoudt. Je kunt bijvoorbeeld ook door andere oorzaken schade oplopen aan jouw auto. Denk bijvoorbeeld aan brand, een explosie of kortsluiting. Ook dan is schade aan jouw auto verzekerd. Krijg je te maken met diefstal van jouw auto, inbraak in de auto of joyriding dan geldt dekking vanuit de autoverzekering voor de schade aan jouw auto, het stelen van jouw auto, de schade na inbraak én de spullen die gestolen zijn en de auto wanneer iemand is gaan joyriden met jouw auto. Dit zijn allemaal situaties waarbij schade door personen worden toegebracht, maar er zijn ook oorzaken te bedenken waarbij de natuur een rol speelt. Stel er valt een tak op je dak of een steen op je voorruit zorgt voor een ster of een barst. Vaak mag je de herstelkosten of eventuele vervanging van jouw voorruit bij een cascoverzekering declareren. Een dergelijke autoverzekering dekt ook schade die is aangericht door dieren, bijvoorbeeld met een aanrijding met wild of loslopende dieren. Natuurlijke invloeden kunnen ook op grote schaal voor schade zorgen. Een flinke hagelbui is al snel een oorzaak waarvoor het goed is om casco verzekerd te zijn en komt het voor dat er een hevige storm is of een overstroming je auto beschadigd, dan zul je blij zijn dat je de juiste autoverzekering hebt afgesloten. Zo kunnen we nog even doorgaan met het benoemen van alle schade die gedekt wordt door de autoverzekering van Netpolis. Lees op netpolis.nl alle informatie rustig na en laat je goed informeren over de verzekering die bij jou past.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn