Wil jij een foto in glas graveren?

12 maart 2021

Posted in Creatief en Decoratief

Ben jij op zoek naar een origineel cadeau? Laat dan eens een foto in glas graveren! Dit is bovendien niet alleen leuk als cadeautje, je kunt ook voor je bedrijf hiervoor kiezen. Denk aan een afbeelding van jouw restaurant op de glazen waarin je drinken serveert in jouw restaurant. Een foto in glas graveren kan dus voor veel verschillende situaties een leuk idee zijn, vooral vanwege de uniciteit. Je kunt er immers op rekenen dat echt niemand anders dan hetzelfde glaswerk heeft. Heb jij hier interesse in? Dan kun je hiervoor terecht bij De Glasgraveur.

Foto in glas graveren

Zoals gezegd zijn er verschillende redenen te bedenken om te kiezen voor een foto in glas graveren. Het kan bijvoorbeeld voor jouw horecabedrijf leuk zijn, maar het kan ook een leuk en origineel relatiegeschenk opleveren. Maar de meeste mensen zullen hier toch voor kiezen om een bijzonder cadeau weg te kunnen geven. Het is bijvoorbeeld een erg leuk idee om grootouders een glas cadeau te doen waarop een afbeelding van hun kleinkinderen te zien is. Ook voor een vrijgezellenfeest of een bruidspaar kan een gegraveerd glas een leuk cadeau idee zijn. En zo zijn er ongetwijfeld nog heel veel meer gelegenheden te bedenken waarvoor dit een leuk cadeau is. Een foto in glas graveren kan bovendien met verschillende soorten glaswerk. Het kan in whiskyglazen en wijnglazen, maar ook met bijvoorbeeld theeglazen of frisdrankglazen. Daarbij moet je natuurlijk wel in het oog houden dat hoe groter het glaswerk is, hoe meer mogelijkheden er zijn. Een afbeelding op een shotglas is bijvoorbeeld niet mogelijk. Maar heel veel andere soorten glaswerk zijn dus wel geschikt voor een foto in glas graveren en dat betekent dat je ook een glassoort uit kunt kiezen die de ontvanger daadwerkelijk veel zal gebruiken. Zo wordt het niet alleen een leuk, maar ook een nuttig cadeau.

Verschillende methodes

Er zijn verschillende methodes waarmee De Glasgraveur een foto in glas graveren kan. Bij de eerste wordt een afbeelding omgezet in een speciaal raster dat bestaat uit kleine puntjes. Het voordeel hiervan is dat de afbeelding heel veel diepte krijgt en mooi scherp wordt, minpunt is dat het tijdrovend en dus wat duurder is en dat het alleen toegepast kan worden op grotere glazen, zoals:

  • longdrinkglazen
  • grotere bierglazen
  • rode wijnglazen
  • bepaalde soorten whiskyglazen

De tweede methode waarmee zij werken, behelst het omzetten van de foto in een grafische afbeelding van witte en zwarte vlakken. Dit gaat sneller, is voordeliger en het kan op bijna alle glazen gedaan worden, alleen niet op de allerkleinsten. Wil jij een foto in glas graveren laten, dan kun je dus uit deze twee opties kiezen. Welke optie jij ook kiest, belangrijk is dat de afbeelding van een hoge kwaliteit is, een hoge resolutie heeft, en het juiste bestandsformaat heeft. Wat jij je ook moet realiseren, is dat niet alle details, zoals kleurverloop, goed overgenomen kunnen worden. Daarom stuurt De Glasgraveur jou altijd een proefversie via de mail, zodat je een idee krijgt van het eindresultaat. Je kunt aan de hand daarvan bepalen of je daadwerkelijk deze foto in glas graveren wilt of dat je toch liever een andere keus maakt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn