Watersportwinkel: het onderhoud

11 mei 2017

Posted in Nieuws

Wanneer je denkt aan een watersportwinkel, denk je aan allerlei leuke artikelen voor je motorboot. Je denkt aan een koelbox voor op het dek, of een boiler voor warm water. Je denkt aan een speaker voor gezellige muziek, of bootstoelen om lekker te kunnen zitten. Minder snel word je oog getrokken door onderhoudsaccessoires. Toch zijn deze producten noodzakelijk: ze helpen je sloep de barre winter te overleven. Onderhoudsaccessoires kun je onderverdelen in een aantal categorieën:

  • Carrosserie bescherming
  • Motor bescherming
  • Verf
  • Polyester reparatie

We beginnen bij het begin: carrosserie bescherming. Je boot kan nog zo veel technische snufjes hebben, ze moet er natuurlijk wel goed uitzien. Een watersportwinkel verkoopt hiervoor onder meer smeervet. Wanneer je smeervet gaat gebruiken, leer je vanzelf meer over de juiste samenstelling en penetratiewaarde. In bovenstaande watersportwinkel zijn allerlei soorten te koop. Zorg dat je van tevoren goed hebt uitgezocht welk type vet je dient te gebruiken. Gebruik je niet het juiste product, dan is je carrosserie onvoldoende beschermd. Ten tweede is het, voor een motorboot, van groot belang de motor gezond te houden. Hiervoor zijn verschillende soorten olie op de markt. Deze olie beschermt tegen roest en aanslag. Ook zorgt het ervoor dat de motor na stalling weer gemakkelijk start. Verder kun je speciaal schoonmaakmiddel krijgen om de binnenkant van de motor schoon te maken. Onthoud dat aan de buitenkant vaak moeilijk te zien is of de motor onderhoud nodig heeft. Het is daarom verstandig om een schema op te stellen dat je trouw naleeft. Zorg dat je om de zoveel tijd onderhoud pleegt aan de motor en deze grondig schoonmaakt. Je hoeft je dan geen zorgen te maken dat de motor niet aanslaat of onderweg de geest geeft. Een derde onderhoudsaccessoire is verf. Je kunt hierbij denken aan een leuke kleur, maar ook aan blanke lak die enkel beschermt. Blanke lak beschermt het schip tegen vocht en beschadiging. Zorg daarom dat je deze laag om de zoveel tijd vervangt. Voor alle bovenstaande accessoires ga je naar powerwatersports.nl. Deze watersportwinkel verkoopt producten van topkwaliteit tegen zeer scherpe prijzen!

Watersportwinkel: polyester reparatie en olie

Veel schade aan een boot kan gerepareerd worden met polyester. Hiervoor zijn in bovenstaande watersportwinkel diverse producten te krijgen. Voor het uitvoeren van een polyester reparatie geldt een specifiek stappenplan. Ook gelden verschillende regels voor reparatie onder en boven de waterlijn. Wanneer je de stappen  rustig doorloopt en het materiaal goed voorbewerkt kan er weinig misgaan. Ben je toch niet helemaal zeker van je zaak, dan kun je altijd een professional inschakelen die de reparatie voor je uitvoert. Tot slot nog een laatste punt over de eerder genoemde olie. Olie is de sleutel tot succes. Een motor met veel olie draait vele malen beter dan een motor met een tekort. Zorg dat je altijd een fles bij de hand hebt, gewoon voor het geval dat. Ook kun je handige hulpstukken krijgen die je helpen de olie precies en met gevoel aan te brengen. In dit artikel heb je gelezen dat je bij een watersportwinkel alle accessoires kunt krijgen om je boot goed te onderhouden. Maak hier gebruik van!

Persoonlijk advies voor het onderhoud

Het onderhouden van een boot is geen eenvoudig karwei. Zeker wanneer je net begint is het een hele uitdaging de juiste accessoires bij elkaar te zoeken. Heb je vragen? Schroom dan niet deze te stellen. Surf naar de website van Power Watersports en neem contact op via het contactformulier. Je krijgt binnen korte tijd een betrouwbaar advies van een deskundige. Hier kun je vervolgens mee verder. Zo weet je meteen welke producten van de watersportwinkel belangrijk zijn in jouw situatie. Heel veel succes!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn