Waarom ik koos voor de Hp Proliant

4 december 2017

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Het is alweer enige tijd geleden dat een medeondernemer mij aanraadde om de overstap te maken naar het hebben van een eigen server. Tot dan toe had ik dit altijd uitbesteed aan andere bedrijven, maar hij had hier een zeer nare ervaring mee gehad en was zich toen gaan verdiepen om dit zelf te gaan doen. In eerste instantie had hij er een hard hoofd in gehad of dit ook echt mogelijk was, maar dit bleek verrassend eenvoudig. Hij had zelf een Hp Proliant aangeschaft via de website van Beat-IT en hij was hier zeer over te spreken. Zowel over het product zelf als over de service die ze bij Beat-it.nl aanbieden. Het werd me dus goed duidelijk gemaakt dat ik me hier ook maar eens in moest gaan verdiepen!

  • Betrouwbaar
  • Flexibel
  • Degelijk

Ik was in eerste instantie niet meteen overtuigd om een eigen server te gaan aanschaffen. Tot nu toe had ik namelijk geen problemen ondervonden op dit gebied en was het dan wel de moeite waard om hier moeite en tijd in te steken? Er werd me echter op het hart gedrukt dat het ook nog eens een stuk goedkoper is om dit soort zaken zelf aan te pakken. Tenslotte hoefde ik een ander bedrijf niet meer te betalen voor de dienst die zij voor mij uitvoerde. Ik hoefde alleen nog maar simpelweg een Hp Proliant aan te schaffen en de rest zou als het ware vanzelf gaan.

Werken met de Hp Proliant

Dit laatste was natuurlijk niet helemaal waar. Je moet wel weten hoe je een server aan de praat moet krijgen en hoe je ermee moet werken. Maar ik moet zeggen dat ik hier vooraf helemaal geen verstand van had, maar nadat ik me hierin verdiept had, dit zeer makkelijk bleek te zijn. Ik ben dan ook zeer blij dat ik de overstap gemaakt heb, want het scheelt me heel erg veel in de kosten. Het aanschaffen van een server zoals die van Hp Proliant is relatief eenvoudig. Bij Hp Proliant hebben ze vier productielijnen en het is dus wel noodzakelijk om uit te vinden welke productielijn en vervolgens welke server het beste werkt voor jouw bedrijf en de eisen die je eraan stelt. Ik had hier echter totaal geen moeite mee. Op Beat-it.nl maken ze alles heel erg overzichtelijk. Ik heb daarnaast enkele van hun artikelen die ze op de website plaatsen doorgenomen en ook dat zorgde ervoor dat alles een stuk duidelijker werd. Zo was het uiteindelijk helemaal niet zo moeilijk om mijn Hp Proliant uit te zoeken, deze te bestellen en er vervolgens mee aan de slag te gaan.

Het hebben van een eigen server

Ondanks dat ik behoorlijk tevreden was over het bedrijf die deze werkzaamheden in eerste instantie voor mij deed, ben ik maar wat blij dat ik de overstap gemaakt heb. Het hebben van een eigen server zoals de Hp Proliant komt met uiteenlopende voordelen. Het scheelt je heel erg veel geld en het is hele erg prettig om dit gewoon binnenshuis te houden. Tot nu toe hebben we nog geen enkel probleem gehad met de Hp Proliant en dat was voorheen wel anders. De servers lagen er toen met enige regelmaat uit en hoewel dit altijd weer snel werd opgelost was het toch wel heel erg vervelend. Ik ben mijn medeondernemer dan ook maar wat dankbaar dat hij mij min of meer heeft overgehaald om dit ook te doen en zo alles makkelijk binnenshuis te houden. Mijn bedrijf en de werkzaamheden verlopen hierdoor een stuk efficiënter.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn