Voorkom vergiftiging met een koolmonoxidemelder

24 januari 2017

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Je hebt vast wel eens gehoord van koolmonoxidevergiftiging. Dit kun je oplopen wanneer er koolmonoxide vrijkomt in een woning. Koolmonoxide wordt ook wel CO genoemd en is:

  • Onzichtbaar
  • Reukloos
  • Smaakloos

Als mens is het dus onmogelijk om te weten of er koolmonoxide in de lucht zit. Wanneer dit echter het geval is kan dit ernstige consequenties hebben. Je kunt koolmonoxidevergiftiging oplopen en in heftige situaties kan dit zelfs tot de dood leiden. Er zijn veel dingen die in huis kunnen gebeuren. Er kan een brand uitbreken, de leiding kan breken en je huis kan overstromen en ga zo maar door. Gelukkig valt er tegen veel van deze dingen een hoop te doen. Op het gebied van vuur of koolmonoxide ben je op de goede plek op de website Brandblusstore.nl. Hier vind je uiteenlopende soorten middelen die jou helpen bij het blussen van een brand of het voorkomen ervan. Het in huis hebben van brandblussers en brandmelders is onmisbaar. En voeg ook zeker een koolmonoxidemelder aan deze lijst toe. Met een koolmonoxidemelder kun je dus de hoeveelheid koolmonoxide in je huis meten. Is deze te hoog? Dan zal de melder afgaan en kun je de nodige maatregelen nemen om de hoeveelheid koolmonoxide die in de lucht zit te verlagen. In veel gevallen is het openen van ramen en deuren voldoende, maar het is verstandig om direct naar buiten te gaan als de koolmonoxidemelder afgaat en hier een tijdje niet terug te keren.

De ruimtes voor een koolmonoxidemelder

Er zijn bepaalde ruimtes in huis waar het risico op het vrijkomen van koolmonoxide groot is. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte waar de cv-ketel zich bevindt. Zorg er dus altijd voor dat deze samen met een koolmonoxidemelder geïnstalleerd wordt. Ditzelfde geldt voor de ruimtes met een gashaard en een geiser. De koolmonoxidemelder houdt de kwaliteit van de lucht goed in de gaten en er zijn ook verschillende gradaties hierin. Zorg er dus voor dat je de koolmonoxidemelder op een plek ophangt waar jij deze makkelijk kunt zien. Wanneer je je zorgen maakt, dan kun je hier een kijkje nemen en het apparaat kan je dan laten weten hoe het gehalte aan koolmonoxide in de lucht is. Neigt het naar de gevaarlijke kant te gaan. Open een raam of deur. Ook midden in de winter. Het is in zo’n situatie verstandig om frisse lucht binnen te krijgen en zo het risico op koolmonoxidevergiftiging sterk te verminderen.

Hoe je een koolmonoxidemelder in gebruik neemt

Het aanschaffen van een koolmonoxidemelder is natuurlijk erg eenvoudig. Het is hetzelfde als wanneer je een boek, schoenen of een nieuwe trui op het internet koopt. Op de website Brandblusstore.nl vind je niet alleen voldoende producten die jou kunnen helpen bij het vermijden van gevaarlijke situaties in huis, maar ook kun je veel informatie over deze producten vinden. Natuurlijk is er meer dan een koolmonoxidemelder waar je uit kunt kiezen. Bekijk het assortiment op dit gebied dus eens goed en kies de koolmonoxidemelder die het beste bij jou en je gezin past. Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan contact op met de klantenservice van de website Brandblusstore. Zij staan voor je klaar om je te voorzien van een gepast advies waar je verder mee kan. Het hebben van een goede melder kan levens redden, het is dus belangrijk dat je er een aanschaft en deze zo snel mogelijk laat installeren. Het is relatief eenvoudig om dit zelf te doen en de medewerkers van de website Brandblusstore.nl kunnen je hier uiteraard bij assisteren. Bekijk vandaag de mogelijkheden nog.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn