Solliciteren – de beste tips om een goed cv te maken

8 juli 2017

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Als je gaat solliciteren, wordt er vaak gevraagd om je curriculum vitae, oftewel je cv. Hiermee wordt een overzicht bedoeld van de opleidingen die je hebt gevolgd, de werkervaring die je hebt opgedaan en eventuele andere vaardigheden en kwaliteiten die belangrijk zijn voor het krijgen van een bepaalde baan. Vaak ben je niet de enige die solliciteert, en moet degen die interessante kandidaten voor een functie selecteert een hele stapel cv’s doorwerken. Het is belangrijk om goed na te denken over de inhoud, opbouw en lay out van je document, zodat het eindresultaat er straks uitspringt als het op het bureau van deze persoon terechtkomt! Maar hoe maak je nu een goed cv dat zich onderscheidt van die van je concurrenten? Gelukkig vind je online veel tips voor het maken van een goed CV, maar door de overvloed aan informatie is het ook wel eens moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien. Ook zijn er verschillende opties mogelijk voor het maken van een onderscheidend cv dat je een uitnodiging voor een gesprek kan opleveren. Vaak hangt de beste optie samen met de baan en het bedrijf waar je solliciteert. Het is dus slim om je goed in te lezen voor je aan je Curriculum Vitae begint en deze af te stemmen op de plek waar je graag zou willen werken. Maar waar vind je nu de beste CV tips? Lifebrander.nl is een website die speciaal gericht is op het maken van een een succesvol Curriculum Vitae. Hier vind je alle beste tips voor het maken van een curriculum vitae dat opvalt tussen de concurrentie en jou zo goed mogelijk voor de dag doet komen. Klik op deze link om alvast een indruk te krijgen van de cv tips die je hier zou kunnen verwachten: http://www.lifebrander.nl/cv-tips/solliciteren-en-curriculum-vitae/. Het fijne aan de website van Lifebrander is dat deze heel specifiek gericht is op het maken van cv’s, zodat je snel vindt wat je zoekt. Ook als je een heel bijzonder CV wilt maken, hebben zij nog richtlijnen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat deze zijn functie nog steeds goed vervult. Wil je weten voor wat voor soorten cv’s je hier voorbeelden kunt vinden? Lees dan nog even verder! Hieronder hebben we een handig overzichtje voor je gemaakt!

Wat voor soorten cv voorbeelden kun je online vinden en welke kies je?

Vroeger was er maar één soort CV: een traditioneel curriculum vitae, dat een vrij saai document was. De laatste jaren is het echter steeds gebruikelijker geworden om van dit model af te wijken en een meer origineel curriculum vitae te maken. Dit is immers de manier om jouw persoonlijkheid te onderstrepen en op te vallen in een dikke stapel cv’s die een P&O medewerker of headhunter vaak moet doorwerken. Er zijn dus veel meer soorten cv’s mogelijk dan de meeste mensen denken. Op Lifebrander.nl vind je onder andere CV voorbeelden en tips voor de volgende varianten:

  • chronologisch
  • competentie
  • ZZP’er
  • traditioneel
  • origineel
  • onweerstaanbaar!

Maak een bijzonder curriculum vitae en val op!

Zeker als je solliciteert naar een functie waar vaak veel gegadigden voor zijn, is het slim om een onderscheiden curriculum vitae op te stellen. Bij Lifebrander vind je hiervoor allerlei nuttige tips. Natuurlijk is het pas echt origineel om geheel naar eigen inzicht zo’n document op te stellen, maar het moet natuurlijk wel prettig te lezen blijven voor de ontvanger, anders schiet je je doel voorbij. Maak dus zeker gebruik van de curriculum vitae tips en voorbeelden die deze leuke website te bieden heeft!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn