Snel mijn uitkering aanvragen

3 maart 2017

Posted in Financiƫn en Verzekeringen

Enkele maanden geleden kreeg ik op mijn werk te horen dat mijn functie op korte termijn opgeheven zou worden. In eerste instantie beloofden ze me dat ze er alles aan zouden doen om me een andere baan aan te bieden binnen het bedrijf, maar uiteindelijk maakten ze deze belofte nooit waar. Het moment kwam dus dat ik mijn laatste dag op het werk had en ik dus vanaf dat moment werkloos thuis zou zitten. Zeker niet iets waar ik naar uitkeek, maar het vinden van een andere baan was me ook nog niet gelukt. En dus was het tijd voor een uitkering aanvragen. Ik had gelukkig al een DigiD, wat het allemaal een stuk makkelijker maakte. Ik las me van tevoren goed in wat de dingen waren waar ik op moest letten.

  • Aantal jaren werkervaring
  • De hoogte van mijn laatste salaris
  • Hoe het ontslag verlopen was

Ik had geen idee dat als je zelf ontslag neemt, dat je dan geen recht hebt op een uitkering. Dit was bij mij natuurlijk niet het geval. Ik had er absoluut niet voor gekozen om werkloos te worden en als het aan mij had gelegen dan had ik nog steeds voor dat bedrijf gewerkt. Ik heb het er namelijk vele jaren erg naar mijn zin gehad. De uitkering aanvragen ging dan ook met hartelijke tegenzin, want ik wilde helemaal niet werkloos thuis zitten. En met een uitkering aanvragen geef je eigenlijk toch wel toe dat je dit gaat doen. Je moet dit proces echter vier weken nadat je je laatste werkdag hebt gehad uiterlijk afronden en dus je aanvraag indienen en ik wilde ook weer niet het risico lopen dat ik mijn uitkering helemaal niet zou krijgen en dus heb ik de aanvraag netjes op tijd ingediend.

De beste website met informatie over een uitkering aanvragen

Je zou zeggen dat het UWV de beste website heeft met alle informatie over een uitkering aanvragen, maar dat was voor mij niet het geval. Ik had veel meer aan de website Uitkerings Info. Hier geven ze je zelfs tips over wanneer je het beste contact op kunt nemen met de instantie. Wist je bijvoorbeeld dat de meeste mensen op maandagochtend of vrijdag met het UWV bellen. Zo vlak na en voor het weekend denken de meeste mensen hieraan. Het is dus een stuk rustiger om tijdens de andere momenten van de week te bellen. Behalve het weekend natuurlijk, dan zijn ze gesloten. Wanneer je vragen hebt over een uitkering aanvragen dan kun je die uiteraard stellen door contact op te nemen met het UWV. Ik raad je echter ook zeker aan om meer informatie te krijgen via de website Uitkeringsinfo.nl. Hier had ik een stuk meer aan!

Hulp bij een uitkering aanvragen

Ik heb zelf mijn uitkering aanvragen gedaan, maar ik ken inmiddels genoeg mensen die er een stuk meer moeite mee hadden. Gelukkig staan ze bij het UWV voor je klaar om je dan verder te helpen. Zij weten tenslotte precies hoe het systeem werkt en wat je wel en niet moet doen om het uitkering aanvragen zo snel mogelijk te laten verlopen. Het hoeft echt niet zo moeilijk te zijn als het soms lijkt. Het is wel handig om je gegevens bij de hand te hebben en vergeet ook voornamelijk je DigiD niet. Die heb je namelijk echt nodig voor je uitkering aanvragen. Ik raad je ook aan om hier de tijd voor te nemen. Veel mensen denken dat ze dit wel even snel kunnen doen, maar het is echt heel erg belangrijk dat er geen fouten in de aanvraag zitten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn