Relatietherapie Vlaardingen

26 juli 2018

Posted in Coaching en Workshops

Wat maakt een relatie een gezonde relatie? Er zijn tal van soorten relaties. Iedereen geeft aan zijn relatie ook zijn eigen invulling. Hoe men met elkaar samenleeft, is een samenspel van wat jullie beide willen en hoe dichter die wensen elkaar naderen, hoe makkelijker een relatie verloopt. Relatietherapie in Vlaardingen kan een stap zijn naar meer harmonie in de relatie op het moment dat er conflicten zijn ontstaan die niet meer kunnen worden opgelost. Relatietherapie in Vlaardingen bij zelfbewustzijn.nl richt zich op het individu en het vermogen tot zelfreflectie. Hoe kunnen we zorgen dat we elkaar weer vinden in de relaties die we hebben. Om een gezonde relatie te onderhouden moeten we in staat zijn om naar ons eigen aandeel te kijken. Relatietherapie in Vlaardingen kan de eerste stap zijn naar het vermogen tot zelfreflectie dat nodig is om mee te groeien met de ander en open te staan voor verandering als dat binnen de relatie nodig is. Hoe komt het dat zo veel relaties mislopen? Heeft het altijd te maken met de ander of heeft het te maken met onszelf. Veel problemen die ontstaan in relaties, ontstaan vanuit misverstanden en onbegrip. Relatietherapie in Vlaardingen kan worden ondernomen om te ontwarren wat er precies in de relatie misgaat. Waar gaat het mis en vooral, wat is van jou? Wat is het aandeel dat je zelf hebt in de relatie en hoe verhoud je je tot die ander. Zelfbewustzijn is het vermogen je eigen gedrag te aanschouwen en er als objectieve toehoorder naar te kijken. Zelfbewustzijn of reflectie op onszelf is nodig om er voor te zorgen dat we blijven groeien. Relatietherapie in Vlaardingen kan helpen met het maken van die stappen dichter naar jezelf toe en dichter naar de partner toe als het contact was verwatert.

  • Therapie in Vlaardingen voor meer inzicht in je relatie;
  • Therapie om te ontwarren wat er misgaat in de communicatie;
  • Therapie als de eerste stap naar meer harmonie in de relatie.

Relatietherapie in Vlaardingen; samengestelde gezinnen

Bij zelfbewustzijn.nl kloppen regelmatig stellen aan die in samengestelde gezinnen leven. Relatietherapie in Vlaardingen voor mensen in samengestelde gezinnen kan nuttig zijn omdat relatietherapie in Vlaardingen kan zorgen dat er beter begrip komt voor de situatie. Wanneer jouw partner kinderen uit een andere relatie meebrengt, dan heb je meteen te maken met een meer complexe situatie. Relatietherapie in Vlaardingen kan dan helpen omdat er een objectieve partij met je meedenkt en je helpt met het zetten van de juiste stappen naar elkaar toe. Relatietherapie in Vlaardingen kan de eerste stap zijn naar een meer harmonieuze situatie.

Verwachtingen scheppen conflict

Vaak ontstaat conflict vanuit verwachtingen en de teleurstelling die al die verwachting met zich meebrengt. We groeien allemaal op met het voorbeeld van onze ouders en de omgeving waarin we opgroeien. Deze omgeving zorgt ervoor dat we een heel duidelijk idee hebben van wat we normaal vinden en ook van wat we denken over hoe het hoort. Wanneer die dingen vervolgens op een andere manier vorm krijgen, denken we al heel snel dat we iets tekort komen. We voelen ons teleurgesteld en stellen de ander, hij of zij die dicht bij ons staat, verantwoordelijk voor dit gevoel van onvrede. Dat is heel erg zonde, want we leven in het hier en in het nu en we zullen daar mee moeten omgaan. Verwachtingen zijn menselijk, maar enige flexibiliteit is wel vereist om met de veranderende omstandigheden om je heen om te gaan. Relatietherapie in Vlaardingen kijkt met aandacht naar de situatie. Een therapeut die je op weg helpt naar meer harmonie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn