Last van knaagdieren? Kies dan voor een cursus knaagdierbestrijding

29 juni 2018

Posted in Cursus en Opleidingen

Op het moment dat je een agrarisch bedrijf hebt, dan heb je te maken met dieren die welkom zijn en dieren die minder welkom zijn. Koeien, paarden, kippen en varkens zijn over het algemeen welkom op een boerderij. Ongedierte en knaagdieren zijn dat in de regel niet. Om knaagdieren te bestrijden is het dan ook handig om een kat te nemen. Om deze reden hadden schepen vroeger ook altijd een x aantal katten aan boord. Geen kat was een teken van slecht geluk, maar geen kat zorgde ook voor een rattenplaag aan boord. Het één hangt ook met het ander samen, want je kunt je wel voorstellen dat er genoeg slecht geluk aan boord komt met een rattenplaag. Maar een kat is niet altijd voldoende en dus moet je soms andere maatregelen nemen. Probleem is dat je buiten de muren van het agrarische bedrijf een licentie nodig hebt om zelf aan de slag te gaan met knaagdierbestrijding. Daarom doe je er goed aan om een cursus knaagdierbestrijding te volgen. Hiermee kun je die licentie verkrijgen en dan hoef je niet altijd een beroep te doen op een professionele knaagdierbestrijder, want je bent immers zelf een professional. Knaagdieren komen in de regel altijd terug, dus als je er last van hebt, dan zal je er na de bestrijding opnieuw last van krijgen. Door de wetgeving mag je echter niet zomaar in de weer gaan met rodenticiden. Dat is ook niet zo gek, want deze chemische middelen zijn uiteraard niet goed voor mens en natuur. Daar dient dus de nodige expertise bij in acht genomen te worden. Nog beter is het om een licentie te verkrijgen om via een niet-chemische methode aan de slag te kunnen gaan met knaagdierbestrijding. Mocht je buiten de muren van je bedrijf aan de slag willen gaan met knaagdierbestrijding, dan heb je niet alleen een licentie nodig. Je moet ook je bedrijf registreren. Het is dus goed om deze tekst te lezen voordat je zonder meer aan de slag gaat met knaagdierbestrijding, want voor je het weet ben je illegaal bezig. Het behalen van een licentie via een cursus knaagdierbestrijding is niet lastig en relatief goedkoop. Mocht je meer willen weten over de ins en outs van knaagdierbestrijding, kom dan vooral eens langs op de website van terratrainingen.nl.

Eenvoudig een licentie halen via een cursus knaagdierbestrijding

Via terratrainingen.nl kun je dus een cursus knaagdierbestrijding volgen. Via deze cursus kun je de juiste licentie verkrijgen die het mogelijk maakt om ook buiten de muren van je bedrijf aan de slag te gaan met knaagdierbestrijding. De cursus is relatief kort, want het neemt niet meer dan twee dagdelen (elk 3 uur) in beslag. Tijdens deze twee dagen ontvang je ook een lunch. Aansluitend aan deze twee dagen wordt er een examen afgenomen en als je dat met goed gevolg doorstaat, dan ben je in het bezit van de juiste licentie. Door deze methode voldoet de cursus ook aan alle wettelijk eisen. Op de site van terratrainingen.nl vind je een overzicht van alle startdata en de prijzen van deze cursus. Daarnaast kun je op de site ook een kijkje nemen als je nieuwsgierig bent naar één van de andere cursussen die je kunt volgen.

De vele cursussen van terratrainingen.nl

Zo kun je bij terratrainingen.nl bijvoorbeeld ook terecht voor:

  • Cursus motorkettingzaag
  • Cursus bosmaaier
  • Cursus natuurwetgeving

Dit zijn allemaal ‘groene’ cursussen, maar je kunt ook cursussen volgen op het gebied van management, voeding of ARBO. Voor een compleet overzicht kun je terecht op terratrainingen.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn