Kokosbriketten: beter dan gewone briketten

9 oktober 2018

Posted in Ondernemers en Particulieren

Barbecueën is altijd leuk, lekker en gezellig. Vooral op de ouderwetse manier waarbij een fijn vuur aangemaakt wordt. Veel mensen maken daarbij gebruik van briketten, maar daarvoor is nu een beter alternatief: kokosbriketten. Wij geven hierbij een introductie van dit product.

Kokosbriketten: wat zijn het en waarom moeten we ze gebruiken

De naam zegt het al. Kokosbriketten worden gemaakt van de schaal van kokosnoten. Een uiterst milieuvriendelijk materiaal waarbij voor 1 kilo kokosbriketten ongeveer 3 kilo kokosnotenschalen nodig is. Een duurzame en verantwoorde grondstof, afkomstig uit Aziatische landen als Thailand, Indonesië en de Filippijnen. De duurzaamheid komt voort uit het feit dat er geen bomen hoeven worden gebruikt voor de productie van de kokosbriketten, maar dat gebruikt wordt gemaakt van restafval van kokosnoten. Hierdoor kan milieuvriendelijk worden geproduceerd. Deze en andere voordelen van kokosbriketten zijn:

  • Duurzaam product
  • Milieuvriendelijk gemaakt
  • Schonere verbranding dan gewone briketten
  • Betere en snellere garing van het vlees
  • Vat minder snel vlam

Het gebruik van kokosbriketten heeft daarmee een aanzienlijk aantal voordelen, want niet alleen is het milieuvriendelijker om deze briketten te gebruiken, maar het houdt je barbecue ook nog eens schoner. Dat vlees beter en egaler gaar wordt komt door hogere piekuren van het product en druipt er vet van het vlees, dan vatten de kokosbriketten minder snel vlam. De kokosbriket kenmerkt zich door zijn vorm en hoge dichtheid met een gelijkmatig en lange brandduur bij hoge temperatuur. Daarnaast is dit product volledig vrij van chemische toevoeging. Daardoor krijgt het eten geen ongewenste smaak of geur. Dit geeft een beter gevoel bij het barbecueën en dat merk je zeker terug in de smaak van het vlees of de vis.

Waar en hoe te verkrijgen

Kokosbriketten zijn verkrijgbaar van het merk Tom Cococha in dozen van 10 kg. Op de website van Kolenboertje, www.kolenboertje.nl kunt u de zowel zakelijk als particulier terecht voor de aanschaf van deze speciale kokosbriket. Ook vindt u hier allerlei andere producten zoals

  • Barbecues en smokers
  • Houtskool
  • Nagelhout
  • Diverse accessoires

Het is mogelijk om bij Kolenboertje ook barbecue workhsops te volgen, die zowel voor de beginneling als de gevorderde barbecuefanaat zijn te volgen. Ook dit kan leuk zijn in privésfeer met vrienden en familie, maar ook als teamuitje met collega’s onder elkaar. Gaat u thuis lekker aan de gang met uw kokosbriketten, bekijk dan ook eens de recepten die op de website worden gegeven. Deze recepten zijn met zorg samengesteld en zijn inspirerend om de barbecue eens op een andere manier te gebruiken. Wat dacht u van gerookte eendenborst filets, die heerlijk mals worden als ze gerookt zijn, of zalf met honing mosterd en de Moink Balls. Dit is een combinatie van rundergehakt met bacon. En heeft u wel eens nagedacht over het maken van flammkuchen op uw eigen barbecue? Ook hiervoor is het erg handig om met kokosbriketten te werken, want de egale branding van de briketten zorgt ervoor dat flammkuchen op precies de juiste manier kan worden klaargemaakt. Een heerlijke en originele manier om de barbecue te gebruiken en uw familie en vrienden eens te verrassen. De Tom Cococha kokosbriket is verkrijgbaar via de webshop op de website van Kolenboertje. Daar ziet u alle gegevens nogmaals bij elkaar, samen met de prijs, de levertijd en de huidige voorraad. Zo weet u dat u ervan verzekerd bent dat de briketten snel bij u in huis zijn. Betaling kan eenvoudig online met gebruik van iDEAL en heeft u toch nog vragen, dan kunt u via de website de veel gestelde vragen ontdekken of even bellen of mailen met Kolenboertje. Zij zijn u graag van dienst bij uw bestelling.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn