Ingegroeide teennagel

4 augustus 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Het lijkt maar een klein euvel, maar toch kan een ingegroeide teennagel voor ontzettend veel ongemak zorgen. In de eerste plaats bij het knippen van de nagels, het is gewoon heel erg lastig en pijnlijk om de nagel bij te knippen. De nagelschaar eronder krijgen is vaak al een probleem en dan ook nog knippen, dat is vaak al helemaal geen pretje! Maar dat niet alleen, een ingegroeide teennagel kan ook bij het lopen voor veel ongemak zorgen. Het doet dan vaak gewoon zeer en het is vervelend om schoenen te dragen die wat strakker zitten. De druk die er dan op je teen komt, helemaal als je voor wat langere tijd aan het lopen bent, is erg vervelend. Het lijkt dus eigenlijk maar iets kleins, maar je kunt er feitelijk wel heel veel last van hebben, het kan je zeker belemmeren in je dagelijkse gang van zaken. Dat is vervelend, want een ieder gaat natuurlijk het liefst pijnvrij door het leven en zelfs relatief kleine zaken en kleine pijntjes als een ingegroeide teennagel kunnen dan al belemmerend werken.

Ingegroeide teennagel verhelpen

Soms denken mensen, ach die ingegroeide teennagel is toch niet zo heel erg, zo heel veel pijn doet het niet, waarom zou ik dat laten behandelen? Vaak is er veel angst voor de behandeling, men vreest dat dit heel erg pijnlijk is. Maar dit valt echt ontzettend mee, helemaal als je nagaat dat je nu iedere keer te maken krijgt met pijn als jij je nagel wilt knippen. Wat moet jij je nu voorstellen bij een behandeling hiervoor? Je kunt hiervoor terecht bij een podotherapeut, deze zal in de meeste gevallen gebruik maken van een zogenaamde nagelbeugel. Dit is een dun, maar sterk draadje dat op maat gemaakt wordt en dat vastgezet wordt op de ingegroeide teennagel. Door deze beugel wordt de nagelplaat ietsje rechter en door het langzaam verstellen van de draad wordt het steeds nog iets rechter getrokken. Zo wordt de nagel beetje bij beetje gecorrigeerd, waardoor de kans op opnieuw ingroeien een enorm stuk kleiner wordt. Is dit pijnlijk? Nee, eigenlijk niet. De behandeling is nagenoeg pijnloos en de angst voor pijn zou je dus zeker niet moeten weerhouden van het laten behandelen van jouw ingegroeide teennagel. Een podotherapeut houdt jou gedurende de behandeling onder controle, om te controleren of alles zo goed mogelijk verloopt.

Voorkomen is beter dan genezen

Genezen is natuurlijk één ding, maar voorkomen is nog beter! Hoe kun je er nu voor zorgen dat je niet zomaar weer een ingegroeide teennagel krijgt? Daarvoor moet je eerst weten hoe het kan dat dit überhaupt gebeurt. Oorzaken hiervan zijn vaak:

  • een te holle of bolle nagel
  • het dragen van schoenen die slecht passen
  • de nagels op de verkeerde manier knippen

Aan het eerste punt kun je zelf natuurlijk weinig doen, je nagels groeien nu eenmaal zoals ze willen. Maar het tweede en derde punt, daar kun jij zeker wel invloed op uitoefenen. Wil jij niet weer met een ingegroeide teennagel te maken krijgen of wil je voorkomen dat je hier ooit last van krijgt, koop dan schoenen in de juiste maat. Niet alleen wat de lengte, maar ook wat de breedte betreft moet je opletten. En zorgen ervoor dat jij op de juiste manier knipt, vraag hiervoor desnoods advies bij een pedicure of een podotherapeut. Deze weten hier alles van. Bij bijvoorbeeld Podotherapie Verjans kunnen zij je uitstekend hierbij helpen. Zij kunnen je adviezen geven om problemen te voorkomen en zij kunnen je behandelen op het moment dat jij last hebt van een ingegroeide teennagel. Neem dus gerust eens contact op met Podotherapie Verjans!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn