De populariteit van houten vloeren stijgt

3 februari 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Houten vloeren zijn momenteel mateloos populair. Zowel voor het inrichten van bestaande woningen als voor het aanleggen van passende vloeren in een nieuwbouwwoning wordt tegenwoordig vaker gekozen voor houten vloeren. En dat is niet gek. Dit soort vloeren zijn namelijk erg mooi en geven een luxe uitstraling aan het hele interieur. Daarnaast is het heel praktisch in het onderhoud en kunnen houten vloeren vaak volstaan met veger, een stofzuiger of een vochtige doek. Houten vloeren zijn daarnaast erg duurzaam en gaan zeer lang mee, zeker doordat het hout met een onderhoudsbeurt weer als nieuw kan worden gemaakt na een aantal jaren. Het andere voordeel is dat hout leeft. Of het er nu intensief geleefd wordt op de vloeren of dat het enkel een vloer voor een eenpersoonshuishouden betreft, een vloer mag op een gegeven moment ook sporen van leven in een huis vertonen. Dat maakt een houten vloer juist authentiek. Toch zal het nog heel lang duren voordat echt zichtbaar wordt dat er op een vloer geleefd wordt. De vloeren worden namelijk gemaakt van zeer kwalitatief hout en dat is prettig, want hiermee is de aanschaf van een goede houten vloer direct ook een investering in de toekomst. Voor het vinden van de juiste houten vloer is het goed om naar een speciaalzaak te gaan. Dit kan na online georiënteerd te hebben op houten vloeren, maar wij bieden hierbij alvast een gerenommeerde website aan, waar een goede houten vloer heel eenvoudig kan worden aangeschaft.

Het oriënteren naar houten vloeren

Wanneer u op zoek bent naar houten vloeren dan is het heel praktisch dat u tegenwoordig online al een oriënterende zoektocht kunt starten, waarbij u een idee krijgt hoeveel keuze er tegenwoordig is in dit soort vloeren. Op de website van LAB21, www.lab21.nl, vindt u een uitgebreid assortiment aan verschillende vloeren. Hier kunt u houten vloeren vinden van onder andere:

  • Licht eiken
  • Donker eiken
  • Gerookt eiken
  • Grijs eiken
  • Naturel eiken
  • Wit eiken

U ziet, houten vloeren zijn over het algemeen gemaakt van eikenhout, omdat dit hout een zeer vriendelijk hout is in een persoonlijke leefomgeving. Een houten vloer van eikenhout is erop gebouwd om lang mee te gaan. Het hout is speciaal geselecteerd voor de productie van vloeren en door de fabricage van de vloerdelen, die een bepaalde dikte hebben en bestaan uit massief hout of meerdere planken die op elkaar bevestigd zijn, zijn deze vloerdelen bestand tegen de meest intensieve leefomstandigheden in zowel publieke ruimtes als particuliere huizen. Het hout is op een mooie, duurzame manier bewerkt, waardoor het zijn kleur en kwaliteit behoudt. Een houten vloer is daarmee een investering die voor veel huizen het interieur naar een hoger niveau zal tillen.

De montage van een houten vloer

Al deze verschillende vloeren van eiken hout zijn gemaakt om strak gelegd te worden. Er kan bij de montage een keuze worden gemaakt tussen een kliksysteem of een schuifsysteem met mes en groef. Daarnaast is er de keuze om de vloerdelen naadloos op elkaar aan te laten sluiten, of om te kiezen voor een V-groef tussen de vloerdelen. Wat u mooi vindt bepaalt u uiteindelijk zelf. Het hangt er ook vanaf wat voor breedte u kiest van de vloerdelen, want ook hierin heeft u ruim de keuze. Bent u van plan om een houten vloer aan te schaffen, laat u dan goed informeren door de medewerkers van LAB21. Zij staan graag voor u klaar om u te voorzien van alle informatie die u nodig heeft, voordat u overgaat tot de aanschaf van een mooie nieuwe houten vloer.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn