Dankzij Serious Games grondige veranderingen realiseren?

9 juni 2017

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

U hebt een bedrijf en u bent verantwoordelijk voor het welzijn van uw personeel. U hebt bepaalde verwachtingen van hen en zij van u. Zo motiveert u hen door hen te belonen voor hard werk. Denk aan het weggeven van kerstpakketten en het organiseren van personeelsfeesten. Soms gaat een bedrijf een andere koers varen en is het zaak om uw personeel om te scholen. Denk aan het digitaliseren van bepaalde werkzaamheden, het veranderen van managementlagen of het implementeren van nieuwe lesmethodes op een basisschool of middelbare school. Dankzij Serious Games kunt u letterlijk op een speelse manier aan uw collega’s duidelijk maken wat deze veranderingen zijn. Wij van Salsaparilla weten als geen ander om Serious Games te maken die voor uw bedrijf het hoogste rendement behalen. Door het “volgen” van Serious Games zal de mindset van de deelnemers onbewust veranderen. En dat is nu net wat u wilt bewerkstelligen. Zelfs de medewerkers die al decennialang op een onveranderde manier hun werk verrichten zullen dankzij onze Serious Games uit hun vastgeroeste houding losbreken, ook al hebben ze het op het eerste gezicht niet eens door. U hebt uiteraard andere opties zoals een teambuildingsactiviteit. Dat heeft zeker nut om elkaar beter te leren kennen, om beter te leren samenwerken en om elkaar te motiveren. Die ervaring en kennis wordt meegenomen naar de werkvloer. Maar als het gaat om het aanleren van nieuwe kennis, om echt belangrijke veranderingen in de bedrijfsstructuur of bedrijfsvoering, dan hebben uitjes weinig nut. Het volgen van Serious Games is dan een gepaste oplossing.

Maak snel een keuze uit onze vele Serious Games

Zeg nu zelf, vindt u het leuk om op uw 40e weer een paar weken in de schoolbanken te moeten zitten of vindt u het leuker om op een speelse manier, dus dankzij Serious Games, nieuwe feitjes te leren? We nemen aan dat u zoals vrijwel ieder ander ook voor de laatste optie hebt gekozen. Keer op keer hebben wij in ieder geval bewezen dat we de juiste kennis in huis hebben om Serious Games te ontwerpen en aan te bieden aan zowel grote als kleine ondernemingen, aan commerciële instellingen als aan dienstverleners. Een aantal voordelen van deze Serious Games willen we u natuurlijk niet onthouden:

  • De deelnemer mag fouten maken. Van fouten zal diegene immers leren. En aangezien het gaat om een spel, is het niet schadelijk voor een ander of het bedrijf als geheel.
  • We creëren een-op-een situaties met de werkelijkheid. Dat betekent dat de geleerde stof tijdens deze Serious Games direct overgenomen kan worden en gebruikt kan worden in de realiteit.
  • U hebt als manager tijd over voor andere zaken dan het constant aansturen van uw personeel tijdens een werkverandering. De verandering zal namelijk al tijdens de Serious Games dankzij onze trainers ingeslopen zijn bij de deelnemers.

Hebt u nog vragen? Bel of stuur even een e-mail

Lijkt het u wel wat om hier aan deel te nemen maar hebt u nog vragen? Dat kunnen we ons goed voorstellen want u wilt natuurlijk weten of we uw koersverandering kunnen vertalen naar een spel dat al uw collega’s kunnen volgen. Neemt u daarom snel contact met ons op zodat we een proefversie kunnen maken die we vervolgens samen met u aanpassen tot het gewenste resultaat. U vindt op onze site vele casussen uit ons verleden. U zult zien dat we in vele branches en sectoren hebben geholpen bij het doorvoeren van veranderingen binnen alle lagen van een bedrijf. We denken graag met u mee over een ingreep die binnen uw bedrijf langdurig effect heeft! Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn