Communicatiesystemen zijn tegenwoordig onmisbaar

3 oktober 2018

Posted in ICT en Techniek

Communicatiesystemen zijn tegenwoordig onmisbaarIedereen die sport kijkt op televisie weet dat tegenwoordig communicatiesystemen veelvuldig gebruikt worden en ook besproken worden. De toepassing van communicatie door dit soort systemen maakt dat een sport in niveau kan toenemen. Axitour Communication Systems levert dit soort systemen. Deze communicatiesystemen worden veelal gebruikt in sporten waarbij een scheidsrechter aanwezig is, maar ook waar coaches instructies geven aan sporters. Waar voorheen dit een dure toepassing was in de sportwereld, biedt Axitour Communication Systems nu  systemen aan die wel betaalbaar zijn. Vele sporten, waaronder:

  • Voetbal
  • Rugby
  • IJshockey
  • Basketball
  • Waterpolo
  • Honkbal

en meer maken hier al gebruik van.

Hoe werken communicatiesystemen

De communicatiesystemen die in de sportwereld worden gebruikt werken draadloos. Het AXIWI communicatiesysteem dat Axitour Communication Systems verkoopt op de website axitour.nl maakt het mogelijk voor zes personen om tegelijkertijd met elkaar te communiceren. Dit gebeurt met een zogeheten open lijn. Andere personen die zijn aangesloten op deze groep kunnen meeluisteren en de conversaties zijn niet te beluisteren door derden. Daarbij kan worden gekozen voor een push to talk-systeem of een vaste open verbinding. De communicatiesystemen bevorderen de communicatie, en daarmee de interactie, tussen de scheidsrechter en assistent-scheidsrechter, maar ook tussen spelers en atleten. Zo kan voor bijvoorbeeld scheidsrechters in training betere begeleiding worden geboden en kunnen jonge spelers in het veld makkelijker mee met de dynamiek van het team. In de wielersport wordt hier al veelvuldig gebruik van gemaakt, waarbij de coach informatie over de koers kan delen met een renner. Nu is dat met het AXIWI communicatiesysteem dus ook mogelijk voor teamsporten. Zo kan proactief het spel gemanaged worden en is iedereen altijd tijdig geïnformeerd van belangrijke beslissingen in het spel. Daarnaast is het een goede methode om het aantal fouten in het spel te verminderen. Het stimuleert de gezagspositie van de coach en zorgt voor meer professionaliteit tussen de spelers onderling. De sportwereld heeft hier erg veel baat bij. De AXIWI communicatiesystemen zijn daarmee een onmisbaar element geworden in de sportbeleving van tegenwoordig, want niet alleen helpt het bij begeleiding en het minder maken van fouten, maar er kan ook sneller geanticipeerd worden op specifieke momenten en gebeurtenissen. Het stimuleert spelers in het perfectioneren van hun spel en spelgedrag.

Het verkrijgen van een communicatiesysteem

Zoals gezegd zijn de prijzen van deze communicatiesystemen heden ten dage al behoorlijk betaalbaar geworden. Maar niet elke club, vereniging of team heeft voldoende financiën om direct een systeem aan te schaffen. Het is daarom mogelijk om de communicatiesystemen te kopen en te huren. Axitour Communication Systems biedt daarbij specialistisch advies, kan communicatiesystemen leveren voor grote en kleine events en heeft een eigen klantenservice om u altijd en overal te woord te staan. Het bedrijf is altijd bereikbaar, ook buiten reguliere kantoortijden. De communicatiesystemen kunnen online besteld worden en worden, indien voor 14.00 uur besteld, de volgende dag geleverd. Ook is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de showroom in Barendrecht. Op de website www.axitours.nl worden de onderdelen die benodigd zijn voor goede handsfree communicatie in de sport los verkocht. De producten worden daar uitgebreid beschreven en er staat duidelijk vermeld wat de capaciteit is van het aantal personen dat met elkaar kan communiceren. Er wordt aangegeven of het éénweg of tweeweg communicatie is en hoe de apparatuur werkt, heeft u bijvoorbeeld een headset op, een oortje in, een apparaat bij u in de hand. Allemaal dingen die voor u kunnen bepalen wat praktisch is in de situatie waarin u het communicatiesysteem moet gebruiken. Wilt u niet direct online bestellen maar uw specifieke wensen terug zien in een speciaal op maat gemaakte offerte, dan is dat ook mogelijk. Axitour Communication Systemen is u graag van dienst.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn