Bespaar op je energierekening door energie te vergelijken

8 november 2018

Posted in Financiën en Verzekeringen

Als je in een woning woont, of dit nu een klein appartementje is of een grote vrijstaande woning, je hebt altijd energie nodig om je huis te voorzien van warmte en stroom. Zonder warmte is het in de winter immers niet al te prettig in een woning in Nederland, want de temperatuur zal dan al snel gaan dalen. In de winter kun je dan niet meer in je woning leven en in de herfst is gewoonweg oncomfortabel. Daarom moet je de kachel aan kunnen zetten, zodat je ook lekker in je eigen woning kunt verblijven tijdens de koudere maanden van het jaar. Maar je wilt uiteraard ook kunnen koken, tv kunnen kijken, de was kunnen draaien, et cetera. Daar heb je stroom voor nodig. Daarom sluit je een energiecontract af met één van de vele leveranciers. Nu zou je kunnen denken dat het vervelend dat er zoveel verschillende energiemaatschappijen zijn. Zou het niet veel fijner zijn als er gewoon één maatschappij is waar je een contract afsluit? Dan ben je meteen van al het gedoe af. Maar dat is natuurlijk veel te kort door de bocht, want als er inderdaad maar één energiemaatschappij zou zijn, dan had je geen keuze om te kiezen voor een andere. Dus als de prijzen van gas en stroom dan aan de hoge kant zijn, dan heb je geen optie om te kiezen voor een goedkopere leverancier. Die ene energiemaatschappij heeft dan een monopolypositie en jij hebt het er maar mee te doen. Het is waar dat je geen gedoe hebt wat betreft het zoeken naar de beste leverancier, maar dat betekent ook dat je geen optie hebt om de beste deal te vinden. Dat kan nu dus wel, want als je energie gaat vergelijken, dan ontdek je al snel dat je flink kunt besparen. Het feit dat je energie kunt vergelijken betekent ook dat de energiemaatschappijen hun prijzen zo ver mogelijk moeten laten dalen om de concurrentie voor te blijven. Dus het is uiteindelijk alleen maar in je voordeel dat je iets te kiezen hebt. Daarnaast is energie vergelijken helemaal niet zo’n gedoe als je wellicht zou denken. Je kunt namelijk via het internet heel snel energie vergelijken. Dat betekent niet dat je naar tal van verschillende websites moet surfen, want je kunt via één en dezelfde website eenvoudig energie vergelijken. Hieronder lees je precies waar je dat allemaal kunt regelen.

Energie vergelijken doe je via energievergelijking.nl

Mocht je energie willen vergelijken, dan kun je dat doen via energievergelijking.nl. Via deze site kun je binnen een tijdbestek van een paar seconden meteen alle aanbieders tevoorschijn toveren. Je ziet dan meteen welke de goedkoopste is. Hierbij moet je altijd wel opletten, want elke aanbieder probeert klanten te werven met een leuke bonus. Het kan dus zijn dat de ene energieleverancier qua gas- en stroomprijzen duurder is, maar dankzij de bonus toch goedkoper is dan een andere energieleverancier. Na een jaar kun je weer overstappen en wederom profiteren van een leuke bonus. Zo kun je je energierekening niet alleen omlaag brengen, je kunt door slim energie te vergelijken zelfs geld verdienen via de bonussen. Het loont dus zeker de moeite om elk jaar te kijken of het voor jouw rendabel is om over te stappen.

De verschillende aanbiedingen van de energieleveranciers

Als je op de site van energievergelijking kijkt, dan zie je meteen ook voorbeelden van verschillende energiemaatschappijen en de bonussen die zij aanbieden. Hierbij kun je denken aan:

  • 250 euro korting (looptijd 1 jaar)
  • 75 euro korting (looptijd 3 jaar)
  • 350 euro korting (looptijd 5 jaar)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn