Beginnen met crossfit training Gorinchem

6 november 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Misschien ken je het wel als moeder: je bent al een tijdje geleden bevallen van je kind maar je lichaam moet zich nog herstellen. Dit is niet het moment om volop te gaan sporten, maar als er twee maanden overheen zijn gegaan moet je concluderen dat het wel weer tijd is om wat aan lichaamsbeweging te doen. Wil je snel resultaten? Dan is het aan te raden een sport te zoeken die zowel cardio als krachttraining in zich heeft. Hiermee bouw je spieren op terwijl je vetweefsel verbrandt, en daarmee kom je ook weer snel in vorm. Gecombineerd met een slimme leefstijl, gezond eten en voldoende slaap, ben je in een mum van tijd weer de oude. Ook weer lekker in je lijf zitten? Denk dan eens aan crossfit training. Gorinchem is een van de plaatsen waar je snel kunt beginnen met crossfit. 

Wat is crossfit training Gorinchem?

Je zult misschien denken, wat is crossfit? Crossfit training in Gorinchem combineert een explosieve training met krachttraining. Het doet ook denken aan HIIT, High Intensive Interval Training. Dit heeft bewezen erg snel resultaat te geven. Een crossfit training in Gorinchem is altijd samengesteld uit verschillende oefeningen die diverse lichaamsgebieden trainen. Als je specifieke vragen hebt of ‘probleemgebieden’ kun je dit ook aangeven. De experts bij crossfit training Gorinchem kunnen je dan helpen je droomlichaam terug te krijgen. Oefeningen die vaak terugkomen bij dit soort trainingen zijn bijvoorbeeld: 

  • Box jumps
  • Push ups
  • Touwklimmen
  • Obstacle courses
  • Squatten
  • Kettlebell training 

Crossfit is voor sommige mensen een zware sport, maar het is zeker ook leuk om te doen. Er zitten veel spelelementen in de trainingen bij crossfit training Gorinchem. Bovendien kun je steeds een stapje verder gaan in je trainingen. Misschien kun je week op week steeds meer push ups doen of zwaarder squatten. Je sport samen met anderen die ook sportdoelen hebben, net als jij. Hierdoor kun je ook nog eens nieuwe contacten opdoen. Ook benieuwd naar de mogelijkheden, naar een impressie en naar tarieven? Kijk dan eens op de website van basic-training. Als je specifieke vragen hebt of blessuregevoelig bent en wilt weten of crossfit ook iets voor u is kun je altijd contact opnemen met een van de trainers.

Spierkracht opbouwen

Als vrouw is het niet eenvoudig om spierweefsel aan te maken. Mannen hebben dit vanwege hun hogere testeronspiegel niet, zij kunnen dit makkelijker. Toch is het erg belangrijk dit als vrouw ook te doen. Spierkracht helpt tegen de afbraak van botweefsel (osteoporose) en kan voor vrouwen die net bevallen zijn ook nuttig zijn buikspieren opnieuw te trainen. Na een zwangerschap zijn de buikspieren vaak uitgerekt. Als je na de herstelperiode voorzichtig weer begint met trainen kan dit zeer positieve resultaten hebben. Dat geldt niet alleen voor het uiterlijk maar ook voor de algemene gezondheid. Met crossfit training in Gorinchem bouw je zeker snel weer spierweefsel op. Voor extra voedingsadvies kun je uiteraard ook terecht bij de trainers. Zeker bij het opbouwen van spierweefsel is het van groot belang de juiste dingen te eten. Denk bijvoorbeeld aan eiwitrijk voedsel en niet teveel vet. Hiermee zie je in combinatie met de training, het snelst resultaat. Ten slotte zorgt een fit lichaam ook voor een gezonde geest. Je humeur verbetert aanzienlijk bij regelmatige trainingen. Je kunt zelf bepalen hoe vaak je wilt trainen bij crossfit training in Gorinchem. Dat maakt het extra makkelijk voor moeders om toch te blijven sporten. Je bent flexibel genoeg om het sporten te combineren met het ouderschap. Interesse? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij crossfit training Gorinchem via basic-training.nl.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn