Aan de slag met re integratie 2e spoor

24 juli 2018

Posted in Financiën en Verzekeringen

Heeft u ooit wel eens gehoord van re integratie 2e spoor? Als u deze vraagt zojuist ontkennend beantwoord heeft, dan is de kans groot dat u zelf nooit te maken heeft gehad met lang ziekteverzuim. Het re integratie 2e spoor traject wordt gestart wanneer iemand voor meer dan twee jaar in het ziekteverzuim zit. Het wordt dan tijd om te gaan kijken naar de mogelijkheden op het tweede spoor, oftewel een ander werkgebied waarin zij nog wel aan de slag kunnen. Als u in een situatie zit waarin u te maken heeft met een langdurig ziekteverzuim van een medewerker, dan is de kans groot dat u zich misschien al verdiept heeft in het re integratie 2e spoor. Mocht dit echter niet het geval zijn, dan kunnen we u zeker aanraden om hier snel verandering in te brengen. U kunt hiervoor terecht bij het bedrijf Proficiënt Verzuimbegeleiding.

  • Landelijke dekking
  • Jarenlange ervaring
  • Kwaliteit

Wanneer u graag meer wilt weten over re integratie 2e spoor dan is dit bedrijf zeker de juiste plek om naartoe te komen. Niet alleen bieden ze u hier een landelijke dekking aan, maar ze hebben hier ook de jarenlange ervaring en kennis waar u op dit gebied naar op zoek bent. Natuurlijk is het belangrijk om meer te weten over de re integratie 2e spoor wanneer u te maken heeft met een medewerker die al langere tijd in het ziekteverzuim zit. Maar ook als dit niet het geval is, dan kan het als ondernemer toch al wel erg fijn zijn om een beetje te weten wat dit allemaal inhoudt. U wordt dan in de toekomst niet verrast op dit gebied.

Meer weten over de re integratie 2e spoor

Heeft u te maken met een medewerker die al lang in het ziekteverzuim zit? Dan wordt er op een gegeven moment een arbeidsdeskundig onderzoek verlangt. Dit moet gebeuren wanneer de bedrijfsarts hier advies voor geeft of wanneer de medewerker langer dan een jaar thuis zit. In deze gevallen gaat u dus aan de slag met een arbeidsdeskundig onderzoek. Dit kunt u natuurlijk laten uitvoeren door de medewerkers van het bedrijf Proficiënt Verzuimbegeleiding. Daarnaast is het ook zeker niet verkeerd om meer te weten over de mogelijkheden die daarna aan de orde zullen komen. We hebben het dan bijvoorbeeld over de re integratie 2e spoor. Hiermee kunt u na twee jaar ervoor zorgen dat een medewerker hopelijk niet nog langer thuis hoeft te zitten. Want dat is natuurlijk iets waar niemand op zit te wachten.

Zij pakken het voor u aan

Wanneer u een eigen bedrijf leidt, dan heeft u natuurlijk niet urenlang de tijd om te steken in het onderzoeken van uw zieke medewerker. Daarom doet dit bedrijf dat voor u. Het is daarnaast belangrijk om te weten dat u op dit gebied bepaalde verplichtingen heeft waar u wel degelijk aan moet voldoen. Het is dus erg belangrijk om dit allemaal op de juiste manier op te lossen. Bij dit bedrijf kunnen ze u daar natuurlijk meer over vertellen. Of u nu graag meer wilt weten over re integratie 2e spoor of juist over een van de andere zaken die hierbij komen kijken, bij dit bedrijf staan ze voor u klaar. Neem daarom vandaag nog contact met een van de medewerkers op om er voor uzelf achter te komen wat de mogelijkheden nu eigenlijk allemaal zijn. Op de website van het bedrijf kunt u natuurlijk ook al een hoop informatie vinden. We raden u dan ook aan om hier ook eens een kijkje te nemen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn